Creu Roja - Operació Fred. Autor: David B.

L’Operació Fred s’activarà al desembre

Aquest diumenge 1 de desembre s’inicia l’Operació Fred que té com a objectiu atendre a persones sense sostre en períodes de temperatures baixes. L’operatiu està liderat per la Creu Roja. 

Quan arriben les baixes temperatures el dispositiu Operació Fred, promogut per la Creu Roja i l’Ajuntament amb col·laboració de Càritas, Actuavallès i Taula de Sensellarisme, s’activa a la ciutat. L’objectiu d’aquest operatiu és atendre a totes aquelles persones sense sostre en el moment que s’activen els plans d’emergència Neucat o Inuncat que declaren baixes temperatures, fortes pluges o vent.

El passat dimecres es van tancar els últims aspectes per donar pas a l’Operació Fred 2019-2020. El regidor d’Acció Social i Habitatge, Eloi Cortés, va afirmar que l’Operació Fred “és vital en aquesta època de l’any per protegir a les persones més vulnerables”.

Funcionament de l’Operació Fred

Quan els avisos meteorològics alerten de les previsions s’activa l’Operació Fred per part de la Policia Municipal, que és qui alerta als diferents responsables municipals i les entitats involucrades sobre l’inici de l’operatiu. Per part de l’Ajuntament, mitjançant el Servei d’Urgències i Emergències Socials (SUES) s’ofereix informació sobre els ciutadans amb necessitat de ser atesos. A part, si hi ha persones que s’adrecen directament a alguna de les entitats involucrades, s’inclouen a la llista oferta pel SUES.

Què és?

L’Operació Fred atén a ciutadans i ciutadanes que es trobin a Sabadell sense un lloc per dormir ni recursos per sortir de la situació en la que es trobin. Si hi ha ciutadans amb problemes físics o psíquics greus, hauran de ser atesos per altres serveis. Els usuaris que ho desitgin podran accedir ells mateixos al centre Creu Roja per passar la nit, que compta amb deu llits i equipament necessari. Per part de la Creu Roja també es posaran a disposició 2 vehicles per fer la recerca diària de possibles usuaris que no hagin acudit a la seu de Creu Roja i oferir-los la possibilitat d’anar-hi. Una vegada al centre d’acollida els usuaris podran dutxar-se, canviar-se de roba i sopar. En cas de no acceptar, se’ls donarà una manta i sopar calent. Són molts els voluntaris i voluntàries tant de la Creu roja, com de Càrites com de Sabadell Sostre que estan disposats a oferir ajuda i suport a l’operatiu.

Per part de l’ajuntament de Sabadell es demana col·laboració ciutadana per poder arribar a totes aquelles persones que necessitin el suport que l’operatiu ofereix. En cas de detectar alguna persona que passa la nit al carrer, s’haurà de formalitzar una trucada a la Policia Municipal per a que es pugui actuar.

Foto portada: Creu Roja – Operació Fred. Autor: David B.