Sense Torrent de Colobrers almenys fins l’octubre

La Tosca, més coneguda com el Torrent de Colobrers, seguirà oficialment tancada almenys fins la tardor, segons ha explicat l’Ajuntament en un comunicat. El paratge va quedar malmès pel temporal Glòria, el passat hivern. I les obres de restauració que fa l’Agència Catalana de l’Aigua, no han començat fins aquest juliol. 

Segons el consistori el paratge estarà tancat al públic tot l’agost i setembre per ajudar a recuperar-lo a nivell ambiental i paisatgístic. Està tancat des de l’hivern, quan va ser malmès pel temporal Glòria malgrat que, tot i estar assenyalat que està tancat, algunes persones hi entren tot sovint. Les obres estabilitzaran els marges del torrent amb un nou mur format per troncs de fusta amb esqueixos, vegetació de ribera i espècies herbàcies. L’actuació tindrà un cost de 85.000 euros, que van a càrrec de l’ACA.

Malmès diverses vegades en poc temps

L’estiu de 2018 el torrent ja va ser malmès a causa d’unes fortes tempestes estivals. Es va arreglar des de l’Ajuntament. Un any després de reobrir-se, la passada tardor, les pluges el van afectar de nou, obligant a tancar-lo. El fort temporal Glòria el va malmetre encara més. És a dir, si realment obre de nou a l’octubre haurà estat prop d’un any inservible, malgrat que molta gent se salta la prohibició i hi entra.

El Torrent de Colobrers

El torrent de Colobrers és un espai d’interès ecològic, paisatgístic i connector, que acull vegetació típica dels espais fluvials com ara el càrex, la cua de cavall i el saüc. També compta amb una fauna diversa d’ocells, amfibis i invertebrats aquàtics. És per aquest motiu que quan s’hi accedeix és important no sortir dels camins senyalitzats de l’itinerari, no entrar a la llera del torrent i seguir les recomanacions de portar el gos lligat i no accedir-hi amb bicicleta.

El Ripoll, més necessari que mai, rep el desconfinament en mala forma

Foto portada: el Torrent de Colobrers, en una imatge d’arxiu. Autor: J.d.A.