Foto portada: dispensador de gel, dins un vehicle de la TUS. Autor: Ajuntament.

Tots els busos de la TUS tindran dispensadors de gel

Els autobusos urbans incorporen a partir d’ara dispensadors de gel hidroalcohòlic. Segons explica l’Ajuntament, Sabadell serà la primera ciutat metropolitana que adapta aquesta mesura al servei. Tots els autobusos tindran dispensadors abans que acabi el mes. 

Es tracta d’una mesura de prevenció per reduir el risc de contagis que ja s’ha empleat també a les zones de pas dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya però la TUS portarà dins dels vehicles. Fins ara als busos s’havia fet alguna prova pilot i ara s’estendrà a tots els vehicles. Els dispensadors s’instal·laran a la part de davant, al costat de la cabina del conductor i a finals d’aquest mes tots els vehicles els tindran. S’activen per aproximació i no cal tocar-los.

Cal recordar que l’ús de mascareta és obligatori des de fa mesos al transport públic. En les darreres setmanes s’han reforçat algunes freqüències de pas per evitar aglomeracions. A més la TUS aplica un protocol de neteja, desinfecció i ventilació dels vehicles per reduir riscos.

Foto portada: dispensador de gel, dins un vehicle de la TUS. Autor: Ajuntament.