Inici del servei. Autor: David B

El preu del bus, congelat

  • La TUS consolida el número de viatgers mentre els FGC creixen un 66 per cent. 
  • El govern Serracant congela les tarifes del bus durant aquest 2019.

El govern municipal ha congelat els preus del servei de bus urbà que presta la TUS per aquest any. Segons ha fet públic l’executiu municipal, es vol així incentivar el transport públic a la ciutat. 

Segons les dades de la TUS, l’any 2018 es van superar els 13,1 milions d’usuaris acumulats, un lleuger 0,48 per cent més que l’any 2017 (13,03 milions d’usuaris). L’executiu municipal subratlla que durant uns mesos el Passeig de la plaça Major va estar tancat al pas del bus, fet que va tenir efectes negatius en la captació de viatgers. Aquest 2018 van entrar en vigor la nova línia de bus fins La Bassa de Sant Oleguer i també un exprés entre Castellarnau i la plaça d’Espanya. També han arribat els 14 nous busos híbrids.

Els FGC, disparats a l’alça

Cal tenir en compte, a més, que des de l’estiu de l’any 2017 Sabadell compta amb cinc estacions de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, i que ara els ‘Catalans’ arriben a la Plana del Pintor, la plaça d’Espanya i la Creu Alta. Entre l’estiu de 2017 i l’estiu de 2018 el número d’usuaris dels FGC va pujar un 66 per cent, amb 1,44 milions d’usuaris, dels quals prop d’un milió l’utilitzen per moure’s entre les estacions de Sabadell.
El tinent d’alcalde de Cohesió Territorial, Juli Fernàndez, assegura que congelar el preu de la TUS per al 2019 té com a finalitat incentivar el transport públic, que està creixent a la ciutat (com es veu sobretot el ferroviari). El govern creu que si el bus es manté i el tren creix és perquè està captant viatgers del vehicle privat.

Foto portada: un autobús de la nova L15. Autor: David B.