Autobús circulant per l'avinguda de Barberà. Autor: David B.

Farrés anuncia un reforç de les línies de bus urbà per reduir les aglomeracions

En plena segona onada del coronavirus, s’han aprovat restriccions de gairebé tot tipus però el transport públic, urbà i interurbà, segueix amb freqüències i ocupacions similars a les habituals, això sí, amb mascareta obligatòria. L’estat d’alarma va enfonsar el volum d’usuaris de tren i autobús, que han començat a recuperar-se a partir especialment de setembre. 

No obstant, ara mateix, la situació és paradoxal. Mentre per una banda es prohibeixen les reunions amb amics o familiars amb més de sis persones, estar en un parc a partir de les vuit del vespre o es tanca la restauració, les imatges de busos, dins i fora de Sabadell, ben plens i de trens atestats és el pa de cada dia. Tot fins al punt que hi ha hagut diverses queixes.

L’Ajuntament ha anunciat que a partir d’aquest dimecres es reforçarà la línia 4 i 44 de bus (que arriba fins a Torre-romeu) en hora punta i en direcció Centre. Un reforç molt puntual. Però no són poques les famílies que agafen el bus al matí per anar a les escoles i instituts del centre de la ciutat. L’anunci arriba després de queixes al barri. Fins i tot es va plantejar tallar el carrer aquest divendres en protesta per les aglomeracions.

D’altra banda, l’Ajuntament ha anunciat també, a través de l’alcaldessa, que en els propers dies es reforçaran les línies 1, 2 i 3 (que travessen la ciutat de nord a sud) i les línies 5 i 55 (que van de Les Termes a Can Rull i Can Llong) amb el mateix objectiu.

“El transport públic és un espai molt segur, però, tot i això, per evitar l’acumulació de més gent en unes hores concretes, hem volgut reforçar les línies de bus”, assegura Marta Farrés.

L’objectiu de les mesures és augmentar la capacitat i afavorir més distància entre persones. “El que ens heu dit per les xarxes ens ajuda molt a fer ajustaments en el transport urbà, perquè entre tots i totes puguem estar més segurs i més segures dins dels autobusos”, diu l’alcaldessa.

Els comuns demanen gel antisèptic als busos i més freqüències

En un comunicat, Sabadell en Comú, ara sense representació a l’Ajuntament, demana que els vehicles tinguin gel hidroalcohòlic pels ciutadans a l’entrada. I també que es millorin les freqüències de pas dels autobusos per evitar aglomeracions.

Foto portada: dos autobusos per la Rambla, al febrer, abans de la pandèmia. Autor: David B.