Foto portada: sortida del polígon Can Roqueta, aquest dimarts. Autor: M.Tornel.

Generalitat i ajuntaments acorden canvis a la B-140

El departament de Territori i els ajuntaments de Sabadell, Barberà, Santa Perpètua de Mogoda i Polinyà han acordat un seguit d’actuacions a la carretera B-140 (coneguda com la carretera de Santa Perpètua o carretera de Mollet), afectada per l’arribada del centre logístic d’Amazon just al costat del polígon de Can Roqueta. 

Segons un comunicat de Territori, es redactaran diversos projectes a curt termini per a transformar la carretera amb l’objectiu de garantir una mobilitat més segura i sostenible. En primer lloc es farà una nova rotonda d’accés a la carretera a l’alçada en paral·lel amb la pista coberta d’atletisme, La Bassa i les pistes d’atletisme Josep Molins. Donarà accés al polígon industrial nord de Barberà i permetrà connectar el nucli urbà de Barberà amb la carretera de Santa Perpètua.

En segon lloc, es remodelarà l’actual rotonda de Can Sabau en un enllaç diferent per connectar amb la carretera de Polinyà, i l’accés amb l’AP-7. En un altre ordre de coses, la carretera es transformarà per millorar els accessos als polígons, protegint els paratges de Santiga i Can Llobateras. Es construirà un carril bici i una via per a vianants. També s’implantarà un servei de bus ràpid BRCat.

Segons Territori, els projectes es redactaran i tindran un seguiment per part de la Generalitat i els governs municipals afectats, en el marc del grup de treball ja format. En la mateixa taula es vol tractar de forma conjunta amb el Ministeri de Transports la millora dels accessos a l’AP-7. Els acords s’han definit en una trobada aquest dilluns 2 de novembre amb la presència de les alcaldesses de Sabadell i Santa Perpètua, els batlles de Barberà i Polinyà i el secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavín, i el director d’Infraestructures de Mobilitat, Xavier Flores.

El pacte vol solucionar la demanda creixent de trànsit de la B-140, un nus de comunicació amb diversos polígons industrials i especialment després de l’arribada del centre logístic d’Amazon a Barberà, però a tocar del polígon de Can Roqueta.

“L’acord és fruit en primer lloc de les reiterades peticions dels ajuntaments de Santa Perpètua de Mogoda i de Polinyà davant el creixent problema de saturació que la instal·lació d’Amazon no feia sinó agreujar i que en el seu moment, com calia, no es va abordar degudament”, ha assegurat l’alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda, Isabel Garcia.

Ara per ara, la B-140 té un volum de trànsit de 25.000 vehicles al dia, el 10 per cent d’ells pesants.

Foto portada: sortida del polígon Can Roqueta, aquest dimarts. Autor: M.Tornel.