Presentació dels 14 busos hibrids. Autor: David B.

Presenten els 14 nous autobusos híbrids de Sabadell

Aquest diumenge s’han presentat a la ciutadania els nous 14 autobusos híbrids que començaran a donar servei a les línies d’autobús de la ciutat en els propers dies. Els nous busos s’han exposat al recinte de Fira Sabadell, després del canvi d’ubicació degut a la pluja i que en un principi estava previst fer-se a l’Eix Macià, davant del Parc de Catalunya.

Fins ara Sabadell tenia un sol bus híbrid que va arribar l’any 2017 i no s’incorporava cap vehicle nou des de l’any 2007. Després l’Ajuntament va comprar cinc híbrids, obrint la porta a adquirir-ne en la mateixa tongada nou més, fins un total de 14, que són els que els ciutadans han pogut provar aquest diumenge amb diversos viatges inaugurals.

Està previst que per a l’any 2019 s’incorporin 13 nous autobusos que aconseguiran renovar un 50 per cent de la flota de la TUS. La mitjana actual de dels autobusos que circulen actualment per la ciutat és de 15 anys, amb la incorporació dels 14 nous autobusos baixarà a 10 anys i amb la incorporació l’any que ve dels 13 autobusos previstos, la mitjana baixarà a menys de 7 anys.

Maties Serracant durant el seu parlamaent. Autor: David B.

El Regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, ha manifestat que “en aquests quatre anys tindrem 30 autobusos nous, el que representa una inversió de 10 milions i mig d’euros, un fet que gairebé no passava des de la fundació de la TUS”. Guerrero ha recordat també que “estem treballant amb una nova tarificació, que els bitllets gairebé no han apujat el preu i estem treballant per a millorar les línies”.

El president de la TUS, Paco López ha destacat que “avui es constaten els compromisos adquirits per part de l’Ajuntament i la TUS” i ha assegurat que “per la part humana de la companyia no hem de patir i que farem un bon servei per a la ciutat. Complirem”.
D’altra banda, l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant ha manifestat que “avui estem una mica més a prop de la ciutat que volem, la manera que ens movem és un element indispensable per a la ciutat que volem. No només presentem uns vehicles que contaminen menys, presentem una aposta decidida pel servei de transport col·lectiu de la ciutat. Estem redactant el pla de mobilitat de la ciutat i el primer que calia és posar-nos al dia”.

Durant el matí a més de poder visitar els nous autobusos i fer viatges inaugurals, s’ha dut a terme a l’interior de la Fira diversos tallers de manualitats, un simulador de conducció d’autobús, circuits de cars i bicicletes.

Foto portada: cinc dels 14 autobusos exposats a Fira Sabadell. Autor: David B.