Foto portada: la Rambla, aquest diumenge de desconfinament infantil. Autor: David B.

Quatre avingudes es tallaran al trànsit els festius

  • El consistori recupera el tall de la Rambla i la Via Massagué, desactivat des de l’estat d’alarma. 
  • S’afegeixen tres zones més al nord i al sud de la ciutat. “És assaig i error”, reconeix Farrés. 

L’Ajuntament recupera el tall de trànsit a l’eix central en dies festius. No només a la Rambla i la Via Massagué sinó amb una ampliació al nord i al sud entre els dies 1 i 3 de maig. Es traçaran itineraris de vianants i es senyalitzaran diverses voreres perquè la ciutadania circuli pel costat dret. “Aquestes mesures són assaig i error. Hem de provar coses a veure si funcionen o no”, assegura l’alcaldessa, Marta Farrés.  

El consistori arrenca diverses accions a la via pública per afavorir el distanciament social i la prevenció de possibles contagis en l’actual situació d’emergència sanitària. Entre les mesures, es recupera el tall de trànsit a l’eix central en dies festius i es duu a terme una ampliació d’aquest tall al nord i al sud.

Quines zones es tallen?

El proper cap de setmana, del divendres 1 al diumenge 3 de maig, es recuperarà el tall de trànsit a l’eix central, des de la via de Massagué –a l’alçada de la plaça de les Dones del Tèxtil, fins gairebé al capdavall de la Rambla. Aquest tall, que s’havia deixat de fer des de mitjan març, ara serà actiu cada dia festiu.

El tall s’amplia a alguns trams de les avingudes de Barberà –al sud– i de la Concòrdia i de Matadepera –al nord–.

  • En el cas de l’avinguda de Barberà, es tallarà des de la plaça de Barcelona fins a la plaça de la Creu de Barberà.
  • L’avinguda de la Concòrdia estarà tallada des del carrer de la Mare de les Aigües fins a la plaça de la Concòrdia.
  • El tall de l’avinguda de Matadepera serà de la plaça del Pi fins al carrer de Balaguer.

De cara al cap de setmana de la Salut, s’està ultimant el disseny de l’obertura temporal de carrers per a vianants que permeti facilitar la comunicació de zones amb alta densitat de població i proximitat limitada a zones verdes.

Així estan els carrers de Sabadell aquest Divendres Sant. Autor: David B.
L’avinguda de la Concòrdia, fa uns dies. Autor: David B.

De moment, es contempla el tancament del carrer de Sant Miquel a la Creu Alta – entre la plaça dels Usatges, la plaça de l’antic Vapor Cusidó i la plaça de Carrasco i Formiguera-, dels carrers de Sant Sebastià i Salvany a l’Eixample, entre la carretera de Barcelona i el carrer de Sol i Padrís; i del carrer de l’Església Romànica a la Creu de Barberà, entre la Ronda de Santa Maria i carretera de Barcelona.

Quatre recomanacions

L’Ajuntament fa quatre recomanacions.

  1. En primer lloc, aconsella de mantenir la distància de seguretat i caminar per la vorera o espai de la dreta del vianant.
  2. En segon lloc, es recomana d’evitar tocar i fer servir elements del carrer i mobiliari públic.
  3. Es recorda que no es poden fer servir les àrees de joc infantil ni les zones esportives.
  4. I, finalment, cal respectar les indicacions relacionades amb els horaris, el temps i la distància que s’ha de deixar entre persones.

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha manifestat que “aquestes mesures són assaig i error. Hem de provar coses a veure si funcionen o no. Si funcionen les mantindrem i si no funcionen les canviarem amb total normalitat. El que és molt important és evitar les concentracions de persones”.

Foto portada: la Rambla, el passat diumenge de desconfinament infantil. Autor: David B.