Sabadell Parc del Nord FGC. Autor: @fgc via Twitter

Un tren per hora entre Sabadell i Barcelona

El primer cap de setmana amb mesures excepcionals per evitar el contagi del coronavirus comportarà una reducció de l’oferta de transport públic d’entre el 33 per cent i 50 per cent respecte un dissabte i diumenge normal, tot i que puntualment es pot incrementar per raó de la demanda i qüestions operatives.

En el cas dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a la línia Barcelona-Vallès circularà un tren per hora a les línies que uneix la capital catalana amb Sabadell i Terrassa; tres trens per hora a la línia L6 entre Sarrià i Plaça Catalunya i quatre trens per hora a la línia L7, entre Plaça Catalunya i l’Avinguda Tibidabo. Els de la línia L12 no circularan.

Aquesta línia (Barcelona-Vallès) el servei finalitzarà a les onze de la nit. En qualsevol cas, la companyia desaconsella viatjar si no és per “raons inajornables” i insta els clients a informar-se de les afectacions en el servei.

Pel que fa al metro, TRAM i els autobusos urbans i interurbans reduiran la seva oferta al voltant de la meitat i la disminució anirà en funció de cada operador i de cada línia amb l’objectiu que l’ocupació sigui, com a màxim, d’un terç de la seva capacitat. En el servei nocturn, els busos metropolitans de l’AMB i els serveis interurbans de la Generalitat seran del 50 per cent les nits de divendres i cap de setmana, és a dir, com el dissabte passat.

D’altra banda, el metro, FGC i TRAM finalitzaran el servei nocturn la mitjanit de divendres i la de dissabte, segons el Departament de Territori i Sostenibilitat. Els operadors de transport detallaran l’oferta de cap de setmana a les seves respectives pàgines web i xarxes socials, entre d’altres.