Foto: M.Tornel.

Unes 1.500 famílies podran acompanyar una persona amb discapacitat al bús sense pagar

Sabadell té 3.200 persones que certifiquen que necessiten un acompanyant per utilitzar el transport públic. Malgrat que aquestes persones poden usar l’autobús sense pagar, fins ara els seus acompanyants sí ho havien de fer si no tenien molt baixos ingressos. A partir de maig, un nou títol de transport permetrà accés gratis a tots els acompanyants. 

La proposta va ser aprovada la setmana passada en ple municipal, i segons càlculs de l’Ajuntament beneficiarà 1.500 famílies. El carnet autoritzarà l’ús de franc de l’autobús urbà a una persona que acompanya a una altra amb discapacitat que necessita de suport per a moure’s per la ciutat.

Requisits

Per poder usar la nova targeta, caldrà estar empadronat a Sabadell, acreditar una discapacitat igual o superior al 33 per cent i disposar de l’acreditació oficial que certifica que necessita d’acompanyant per anar en transport públic.

Com fer la nova targeta?

Segons fonts municipals, a partir de maig les targetes es faran de forma presencial a les oficines d’atenció ciutadana (Despatx Lluch i centres cívics de Ca n’Oriac, Torre-romeu, Can Rull i Creu de Barberà). El titular serà la persona amb discapacitat i haurà de portar el document on consti que necessita d’acompanyant per a agafar el transport públic.

Foto portada: una parada de bus, a l’Eixample. Autor: M.Tornel.