Foto portada: la cursa de cap d'any del 2017. Autor: David B.

La cursa Cap d’Any Race es manté amb canvis en una edició més solidària que mai

WeRun, entitat esportiva sense ànim de lucre, posa en marxa la cursa de cap d’any virtual a Sabadell. Han hagut d’adaptar-se a les mesures de seguretat actuals i reorganitzar la Cap d’Any Race, tal com la coneixíem els altres anys. La cursa es pot realitzar des del 22 de desembre fins al 31 de gener del 2021. És totalment gratuïta, però la seva inscripció està subjecte a la validació d’un donatiu de tres a 20 euros que aniran destinats al Parc Taulí.

L’actual situació de pandèmia ha fet replantejat al club esportiu We Run la coneguda cursa de cap d’any realitzada a Sabadell. La cursa per acomiadar l’any s’havia convertit en una tradició sabadellenca. El dia 31 de desembre s’organitzava una cursa de 5 i l’any passat també de 10 quilòmetres, on cada participant podia escollir l’itinerari més convenient. L’entitat, amb la col·laboració de l’Ajuntament, s’adapta a les complicacions actuals, i activa la Cap d’Any Race Virtual.

L’entitat posa en marxa la cursa de cap d’any, té la mateixa essència, però una finalitat diferent. Cada atleta haurà de registrar el recorregut a una aplicació motoritzada, amb funcions de GPS. D’aquesta forma, es podrà penjar el recorregut a la  pàgina web oficial de la cursa i els organitzadors, al final del període realitzaran un rànquing amb les qualificacions. Enguany, els organitzadors qualifiquen la cursa com a “repte”, ja que ha passat de ser un esdeveniment esportiu a una acció solidària. Amb la inscripció s’haurà de fer una donació de tres, cinc, 10 o 20 euros, la qual anirà directament al Parc Taulí. Un dels organitzadors, Jordi Cruz, assegura que pretén ser gest social i humanitari per la ciutat i per tota la societat en general.

“El més fàcil hauria estat agafar i dir que no la fem, però donant-li voltes, vam pensar perquè no fer de fer-ho al revés. De convertir-la en un acte social. De seguida ens va venir al cap l’Hospital Taulí. Com ho podíem fer? Ara que tothom té GPS al mòbil, vam pensar que cada participant es podria registrar el recorregut, hi ha moltes aplicacions que tenen aquesta funció i després penjar-ho a la nostra plataforma, la mateixa on realitzes la inscripció”, manté l’organitzador.

Així mateix, cada participant haurà de registrar el recorregut a una aplicació amb el dispositiu mòbil o bé amb, un rellotge. Posteriorment, els concursants l’hauran de penjar a la pàgina web de la cursa. Tanmateix, es podrà descarregar un dorsal des de la pàgina. No es tracta d’una cursa competitiva, però s’establirà un rànquing en finalitzar el període de registres, ja que “enguany, guanyem tots”, asseguren des del Club.

Participació 

Els altres anys, eren aproximadament unes 2.000 persones que corrien a la cursa. Tot i això, aquest any, des de l’organització esperen ser més persones, ja que, a més de ser un acte solidari es dóna un període més ampli per poder-hi participar. Cruz recorda: “tant de bo hi hagi la màxima participació possible i que el donatiu que fem el taulí sigui el més elevat possible”.

El diari digital iSabadell col·labora cada any la la Cap d’any Race.

Més informació: 

Foto portada: La cursa de cap d’any del 2017. Autor: David B.