Foto portada: dues persones mirant el pessebre Naixement de Joan Alay, instal·lat a la Casa Duran. Autor: David B.

La ruta dels pessebres: 40 pessebres i diorames repartits per Sabadell

Sabadell comença a fer olor de Nadal. Aquest divendres s’han encès les llums de la ciutat i aquest dissabte l’Agrupació de Pessebristes de Sabadell ha inaugurat una exposició de pessebres molt diferent a l’habitual.

A causa de la Covid-19 els pessebristes de la ciutat no han pogut exposar els seus diorames en la seva seu a l’Acadèmia Catòlica com vénen fent des de fa molts anys i han decidit traslladar-los als comerços de la ciutat per solidaritzar-se amb “un sector que s’ha vist afectat per la situació viscuda” amb la pandèmia.

“Arran de la pandèmia hem hagut de reinventar-nos. Al no poder fer la nostra exposició hem distribuït 40 pessebres als comerços de la ciutat” i ha remarcat “la il·lusió, el compromís i la solidaritat dels pessebristes”, assegura el president de l’Agrupació de Pessebristes de Sabadell, Francesc Bartolomé.

Dels 40 pessebres que es podran veure als aparadors dels comerços, hi ha tres pessebres especials; l’exposat a la Casa Duran, realitzat per Joan Alay (membre de l’entitat que ha mort aquest any) i el que es pot veure a la part posterior de La Faràndula, realitzat pel pessebrista Jordi González com a homenatge a Carles Castellví, que ha mort aquest any a causa de la Covid-19. El tercer pessebre, que és tot una incògnita, s’instal·larà al vestíbul de l’Ajuntament el dia 12 de desembre.

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha agraït l’esforç dels pessebristes “perquè potser el més fàcil hagués estat no fer res i quedar-se a casa i en canvi van decidir que valia la pena tirar endavant”.

Una app móvil, que es pot descarregar a través d’un codi QR, mostrarà el lloc on estan situats cadascun dels pessebres i el nom del seu autor. A la pàgina web de l’Agrupació també es pot trobar tota la informació dels diferents fragments dels pessebres i els llocs on es poden trobar, així com les fotos de tots ells.

Pessebre de la ciutat

El proper 12 de desembre es durà a terme la inauguració del pessebre de la ciutat, un pessebre que se situarà a la plaça Sant Roc, que serà de 360 graus i tindrà unes mesures considerables. Els detalls més concrets d’aquest pessebre és un dels secrets més ben guardats de les activitats nadalenques que hi haurà a la ciutat.

Foto portada: dues persones mirant el pessebre Naixement de Joan Alay, instal·lat a la Casa Duran. Autor: David B.