Concert solidari Cantem Àfrica (maig 2018). Autor: David B.

Neix un Pla per impulsar la integració, la convivència ciutadana i la cohesió social

Aquest dijous s’ha presentat el nou Pla d’Interculturalitat 2021-2025, que te com a objectiu treballar amb diferents actors clau de Sabadell per promoure el coneixement, el respecte i la interacció positiva de la ciutadania en diferents àmbits.

El pla vol establir un marc comú de principis i accions que faciliti la mirada transversal sobre la diversitat a la ciutat. S’elaborarà de forma conjunta amb els grups municipals, els tècnics de l’Ajuntament, les entitats i la ciutadania. L’Ajuntament vol aprofitar les sinergies positives que genera la diversitat per contribuir a un projecte de ciutat oberta, respectuosa, pacífica i innovadora. Un altre dels objectius destacats és promoure i reforçar el treball d’aquests valors de forma transversal en les diferents àrees municipals.

El pla compta amb el suport tècnic de l’associació Ciutats Interculturals –entitat vinculada a la Red Espanyola de Ciutats Interculturals (RECI)– i d’Intercultural Cities del Consell d’Europa, com també amb el suport econòmic de la Diputació de Barcelona. Pretén emmarcar-se en el treball que des de 2012 duu a terme l’Ajuntament com a membre de la RECI-Xarxa de Ciutats Interculturals vinculada al programa d’Intecultural Cities del Consell d’Europa.

Foto portada: un moment del concert solidari Cantem Àfrica. Autor: David B.