FAV Concentració Sant Fèlix. Autor: David B.

Nova concentració per la sanitat pública

Les associacions de veïns que formen part de la Federació d’Associacions de Veïns de Sabadell (FAVS), s’han sumat a la jornada de concentracions davant del centres de Salut organitzats a tot l’Estat per la Marea Blanca.

Els membres de la FAV denuncien les llargues llistes d’espera “que cada cop són més grans i endarrereixen els diagnòstics en perjudici dels tractaments adequats per a la cura i en alguns casos, s’arriba tard”.

Asseguren que “l’assistència primària a Catalunya està sota mínims i que s’han perdut més de 2.500 professionals, entre metges (més de 1.000 metges de família), infermers i personal administratiu. Han reduït la jornada d’interins i contractats de 37 a 25 hores, han gairebé anul·lat la substitució en cas de vacances, baixa per malaltia, permisos de maternitat o jubilació”. El president de la FAV Sabadell, Manuel Navas, ha manifestat que “a Sabadell, per exemple a Ca n’Oriac, si demanes visita al metge de capçalera et donen hora per després de 30 o 40 dies”.

Navas assegura que “això és un escàndol. Pensem que és una conseqüència de les retallades i de les polítiques neoliberals per part de la Generalitat i per part del Govern Central. No entenen que retallar les prestacions socials i les pensions només fa que perjudicar al poble”.

Creuen també que “la Generalitat menysprea l’assistència primària i potencia l’atenció d’hospitals i telefònica” i demanen “solucions ja“ al president de la Generalitat de Catalunya Quim Torra. Asseguren que “les llistes d’espera maten”.

Foto portada: Membres de la FAV en la concentració d’aquest dilluns. Autor: David B.