Detall de l'entrada de l'immoble on la Guàrdia Civil a duu a terme l'operació contra l'independentisme el 23 de setembre de 2019 a Sabadell. (horitzontal)

Quatre registres simultanis a Sabadell en l’operatiu contra el CDR

L’operatiu de la Guàrdia Civil contra el CDR aquest dilluns al matí ha tingut un epicentre clar: la plaça de les Dones del Tèxtil. L’operatiu, del qual encara no es tenen tots els detalls (cal recordar que encara està obert i que s’ha decretat secret de sumari), ha tingut quatre escenaris més a la ciutat. 

Les quatre localitzacions a la ciutat són les següents.

  • Carrer Convent, just davant de l’abans plaça Marcet, ara plaça de les Dones del Textil. Tallat el trànsit a la zona.
  • Carrer d’Antoni Cusidó (La Creu Alta), entre Canonge Juncar i Sant Miquel.
  • Carrer de Romeu (Covadonga), entre l’Artextil i la torre de l’Aigua.
  • Carrer de Goya (Campoamor). Al carrer de Goya també hi ha hagut un registre amb dues detencions. La Guàrdia Civil ha tallat en trànsit entre el carrer de Goya i el Passeig Comerç.

Per a més informació, podeu consultar la informació Operació amb detencions contra independentistes que planejaven accions violentes.

Concentracions i manifestacions

Les detencions han comportat concentracions de rebuig a l’operatiu, que a més dels registres s’acompanya de la presència d’helicòpters a la ciutat. A la plaça de les Dones del Tèxtil s’ha convocat una concentració de rebuig. També a la plaça Picasso, a Campoamor.

A les 19 hores hi ha convocada una manifestació en solidaritat amb els detinguts a la plaça del doctor Robert.

Foto portada: un guàrdia civil al carrer Convent. Autor: ACN.