Salut retira dos productes dels supermercats per un presumpte cas de botulisme

L’Agència de Salut Pública de Catalunya ha retirat de forma preventiva dos productes que es venen a Bon Preu i Condis. Els productes són les mongetes cuites en pot de vidre de 400 grams i el bacallà esqueixat dessalat de 200 grams (de la marca Bon Preu i també de la marca Royal).

Salut investiga un cas de presumpte brot de toxina botulínica comunicat el 29 de juny a Palafrugell. Han identificat dos productes que van ser consumits i podrien estar relacionats amb el brot. Les mongetes van ser distribuides per Bon Preu i Condis, que té presència a Sabadell. El bacallà esqueixat va ser distribuit per diferents cadenes de supermercats.

L’Agència de Salut Pública aconsella a les persones que tinguin algun envàs dels productes que s’abstinguin de consumir-los de forma preventiva. El Grup Bon Preu manifesta que els clients que hagin adquirit els productes en el darrer mes els poden retornar i se’ls abonarà la quantitat corresponent. El grup de supermercats lamenta les molèsties que aquest fet pugui causar als seus clients i asseguren que col·laboren de forma estreta amb Salut Pública per esclarir els fets.