Foto: M.Tornel.

Augmenten les visites d’urgències al CUAP Sant Fèlix

El centre d’urgències d’atenció primària Sant Fèlix registra un augment del 27 per cent en les visites que requereixen estada en observació durant el 2018.

L’Institut Català de la Salut assegura que els centres d’urgències d’atenció primària (CUAP) estan esdevenint els punts de referència per a la població per rebre assistència urgent. Una dada que indica que als CUAP s’estan atenent més pacients que fins ara tendien a buscar assistència en gran mesura acudint a les urgències hospitalàries.

La ciutats de Sabadell, Castellar del Vallès, Sant Quirze, Polinyà, Sentmenat i Sant Llorenç de Savall tenen Sant Fèlix com a CUAP de referència, on s’ofereix assistència 24 hores els 365 dies de l’any, fet que propicia ser considerats una alternativa a les urgències hospitalàries i contribuir a evitar els seus episodis puntuals de saturació.

Trucar al 061

D’altra banda el Departament de Salut aconsella que davant de qualsevol dubte o problema de salut es truqui al 061 abans de desplaçar-se a un centre assistencial. Si és necessari, els professionals que formen l’equip de 061 Cat Salut Respon adrecen l’usuari al centre més adient o bé envien un metge a domicili, una ambulància o un helicòpter medicalitzat del SEM per dur a terme aquesta atenció.

Foto portada: CUAP Sant Fèlix. Autor: M. Tornel.