Autor: David B.

Manifestació per la reobertura d’oncologia infantil del Taulí

Centenars de persones s’han manifestat aquest dijous per forçar la reobertura de la unitat d’oncologia infantil del Parc Taulí, que portava 40 anys de servei. Convocats per la Taula Social de Sabadell, uns 500 manifestants han sortit des de l’hospital i uns 200 han arribat a la plaça Sant Roc, on s’han fet els parlaments.

Un cop davant l’ajuntament, Cecília Solé, que fa uns anys va patir un càncer ser usuària d’aquesta unitat, ha llegit el manifest davant la presència de diferents regidors del consistori. En el manifest, les entitats convocants han reiterat la seva oposició a la mesura, ja que, segons diuen, “cap de les motivacions i explicacions donades ni aclareixen ni justifiquen la idoneïtat de la decisió”.

Autor: David B.
Protesta a la plaça Sant Roc. Autor: David B.

El manifest també ha reconegut la “bona tasca realitzada fins ara pels professionals del Servei del Parc Taulí”. En la concentració també s’ha llegit un poema, fet especialment per l’ocasió, i les entitats han remarcat que aquesta “és la primera acció però no l’última”, assegurant que “no pararem fins a aconseguir que ens tornin el que ens han robat”.

Tancament d’oncologia infantil

Tot i les queixes de diferents entitats vallesanes, a finals del mes de gener es va confirmar el tancament de la història unitat d’oncologia del Parc Taulí de Sabadell. Des d’aleshores, els infants amb càncer en la fase més aguda es tracten a la Vall d’Hebron, on s’han incorporat les dues oncòlogues pediàtriques que treballaven al Parc Taulí.
La centralització dels serveis d’oncologia infantil a la Vall d’Hebron es va justificar perquè algunes proves, intervencions o serveis, com ara radioteràpia, només s’ofereixen en aquest hospital. A més, també es vol afavorir la concentració de casos ja que, segons diuen, millora resultats i augmenta la possibilitat de sobreviure entre un 30 i un 70 per cent.

Foto portada: els manifestants, per Via Massagué. Autor: David B.