Nadó

Edén, de Palau-Solità i Plegamans, primer nascut aquest any a Sabadell

El primer nascut a Sabadell aquest any 2021 ha estat l’Edén, un nadó que serà veí de Palau-Solità i Plegamans. Va néixer a la 1:23 de la matinada i va pesar 3 quilos i 790 grams. A la regió sanitària metropolitana nord, on pertany Sabadell, el primer nadó va ser en Ricardo, que va néixer a l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol (més conegut com Can Ruti) de Badalona a les 0:18 hores. Va pesar 3,5 quilos.

El primer infant nascut a Catalunya ha estat Yinara Carmona, a Constantí (Tarragonès). Va néixer a l’hospital Joan XXIII de Tarragona. Ho va fer just a la mitjanit. Va pesar 3 quilos i 150 grams. A causa de la pandèmia, no van ser visitats per polítics aquest any.

 

Els pares de l’Edén, la Yinara o qualsevol altre nadó nascut a partir d’ara tindran canvis en els permisos. I és que aquest 2021 arriba amb novetats: el permís de paternitat passa a ser de 16 setmanes, exactament el mateix que el permís de maternitat. D’aquesta forma els permisos (per als treballadors a compte aliè) queden de la següent manera: les primeres sis setmanes són de baixa obligatòria pels dos progenitors. La resta de setmana es poden organitzar a voluntat.

Foto portada: un nadó. Autor: Parc Taulí / cedida.