Un alumne de l’Escola Illa guanya un premi a ‘Fototreball’

  • L’estudiant de Gràfica Publicitària i ara de Disseny Gerard Arderius guanya el segon premi del concurs ‘Fototreball’.

  • L’Escola Illa va guanyar l’any passat vuit dels 10 premis que hi havia en total.

L’exalumne de l’Escola Illa de Sabadell Gerard Arderius ha guanyat el segon premi del concurs ‘Fototreball’, que organitza el Departament d’Empresa i Ocupació amb la col·laboració d’Ensenyament.

Arderius, que resideix a Castellar i té 20 anys, estudiava fins aquest estiu Gràfica Publicitària a l’Escola Illa. Ha guanyat el segon premi del concurs ‘Fototreball‘ amb una composició on contraposa els conceptes de risc a la feina i seguretat a la feina. Un peu amb botes de treball en primer terme emfatitza la seguretat mentre que una imatge contraposada en un mirall trencat amb uns peus nus es reflectixen en un segon terme.

El castellarenc va recollir el premi el passat 25 d’octubre a les cotxeres del Palau Robert de Barcelona. Actualment, un cop acabat el cicle formatiu de Grau Superior estudia el Grau Universitari de Disseny a l’ESDI (Escola Superior de Disseny), també a Sabadell.

Estic continuant els estudis de Disseny i també m’ho combino amb projectes personals que faig de tant en tant i que penjo a la meva web per anar-me fent un portafoli amb feines. Hi tinc treballs tant de disseny com de fotografia”, assegura. “Valoro molt el premi per una cosa amb la que realment em sento tant a gust treballant, on puc barrejar idees i conceptes i captar-los en una imatge. A més a més en aquest cas el tema era important, com és advertir sobre la prevenció dels riscos laborals”, assegura a iSabadell.

El projecte premiat va ser realitzat dins el mòdul de Fotografia. L’Escola Illa es presenta de forma recurrent als premis. De fet, en la cinquena edició, la del 2012, va guanyar vuit dels 10 premis que hi havia. En aquesta ocasió, s’han canviat les normes i un mateix centre només podia optar a tres guardons.

El concurs vol divulgar treballs fotogràfics i també de cartells per sensibilitzar al voltant de la seguretat i la salut en la feina. Està previst que s’organitzi una exposició per recórrer les diverses escoles participants en el projecte.

Foto portada: un fragment de la imatge guanyadora feta per Gerard Arderius. Autor: cedida.