Foto portada: lots d'aliments del Banc dels Aliments.

Una campanya per garantir els àpats de famílies vulnerables recapta 2.000 euros en un dia

La campanya ‘3×25’ és una iniciativa engegada per l’ONG Actua Vallés i l’associació Colors del món, amb l’objectiu de recaptar un total de 3.000 euros que han d’anar destinats a la compra d’aliments frescos per a les unitats familiars més vulnerables, sobretot de Sabadell. Només un dia després del seu naixement, la iniciativa ja ha aconseguit arribar als 2.100 euros. 

L’ONG Actua Vallès i l’associació Colors del Món han engegat una campanya solidària que pretén garantir l’abastiment d’aliments a persones que, amb el confinament domiciliari decretat pel coronavirus, han vist empitjorar dràsticament la seva situació econòmica. La iniciativa s’anomena ‘3×25’, perquè que consisteix en fer tres donacions, durant tres mesos, de 25 euros cadascuna. El total recaptat anirà destinat a cobrir les necessitats alimentàries d’unes 45 persones, en la seva majoria de Sabadell.

Així ho ha assegurat el director d’Actua Vallès, Alberto Capitán, que celebra “la bona resposta” per part de la ciutadania: tan sols 24 hores després del naixement de la campanya, els organitzadors han vist créixer les donacions exponencialment, fins a arribar als 2.000 euros. Això correspon a dos terços del total que les entitats s’havien plantejat aconseguir.

Capitán explica que el primer pas que des de les entitats han dut a terme, en esclatar la crisi del coronavirus, ha estat posar-se en contacte amb els serveis socials de les administracions. Però han comprovat que “difícilment aquestes persones podran sobreviure amb els recursos que els faciliten”. A més, indica que els aliments que aconsegueix recaptar el Rebost Solidari normalment “no són de la categoria dels frescos”. En aquest sentit, s’intentarà que les cistelles incloguin aliments com carn o peix, i es distribuiran a domicili.

Economia submergida 

La majoria de les persones a les quals dona cobertura la campanya són persones “que ja estaven en situacions de vulnerabilitat” i “vinculades a programes socials”, ha indicat Capitán. A més, moltes d’elles “treballaven en economia submergida”, com per exemple recollint ferralla. Aquests ciutadans ara veuen com “s’han enfonsat els seus ingressos”, explica el director.

Per últim, també està previst atendre a aquelles persones que potser sí que tenen alguns ingressos o prestacions però que pateixen d’un estat de salut delicat i que, per tant, estan cridades a respectar molt especialment el confinament domiciliari i no poden adquirir aliments frescos.

Foto portada: lots d’aliments del Banc dels Aliments.