Vimusa retalla la seva plantilla un 12,5 per cent

L’empresa municipal d’habitatge de Sabadell, Vimusa, redurià en la seva plantilla. En total, ha de suprimir set llocs de treball d’un total de 56 treballadors. A més, no s’han cobert dues places per jubilació i s’han reduït els sous de part de la plantilla. Segons l’Ajuntament, la manca de promocions públiques i els impagaments entre administracions han provocat aquestes retallades.

L’empresa Vimusa ha de reorganitzar la seva plantilla i acomiada set treballadors d’un total de 56 (el 12,5 per cent del total de la plantilla). La causa és, segons el consistori, la manca de promocions i també dels deutes que tenen altres administracions amb Vimusa. De fet, segons informacions difoses pel grup municipal d’Iniciativa per Catalunya Verds, hi ha un deute de 3,5 milions d’euros per la construcció del complex per a la gent gran del Parc Central del Vallès, 300.000 per la promoció Can Llong 4 i 200.000 per La Serra 3. El propi consistori té un deute important amb Vimusa, que tot i ser pública al cent per cent, és una empresa i té les seves pròpies finances i comptabilitat.

Segons l’Ajuntament explica, a més, no hi ha plans d’habitatges nous, s’han suprimit les polítiques construcció de pisos de protecció en règim de venda (tal com preveïa el propi Pla Local d’Habitatge aprovat pel govern en ple) i també les polítiques de rehabilitació s’han frenat bruscament.

El consistori assegura que han hagut de prendre mesures per “garantir la viabilitat” de l’empresa pública. A més dels acomiadaments, no s’han cobert dues baixes per jubilació amb nou personal, s’ha reduït el sou de part del personal tècnic i s’han contingut altres despeses.

Reaccions d’ICV i EUiA

ICV assegura que portarà la situació de Vimusa al Parlament de Catalunya. “Volem que es paguin els deutes, guanyar temps per evitar els acomiadaments i per exigir també a Vimusa que presenti un pla de viabilitat i sostenibilitat que permeti la continuïtat de l’empresa i de la plantilla”, assegura la portaveu d’ICV, Carme Garcia. Els ecosocialistes demanen unitat per demanar a la Generalitat que saldi el deute pendent que té amb Vimusa per fer viable l’empresa i evitar els acomiadaments.

En un altre ordre de coses, Esquerra Unida i Alternativa considera que la situació de Vimusa és un exemple de la “mala gestió” que ha portat a terme el PSC a la ciutat. “Fa temps que la gestió d’aquesta societat hauria d’haver entès que estem travessant una crisi que ens ha exigit canvis de criteris. Però ells no els han aplicat i s’ha seguit funcionant com anys enrere, com si la situació fos la mateixa quan era evident que així no es podia seguir”, assegura la portaveu d’EUiA, Marisol Martínez.

Foto portada: construcció del complex Parc Central, fa dos anys. Autor: J.d.A.