Presentació de la DesTapa't Sabadell.Foto: J.d.A

Tapa i cervesa per 2,5 euros a gairebé 40 restaurants de Sabadell

  • Una quarantena de restaurants es sumen a la primera ruta de la tapa de Sabadell: la Destapa’t.

  • El Gremi vol potenciar les creacions i la qualitat en les properes edicions.

Sabadell no ha estat la ciutat més innovadora, ni molt menys. Però finalment tindrà la seva ruta de la tapa. Començarà el 5 d’octubre i s’allargarà fins el dia 14. Hi participen gairebé 40 restaurants i bars dels set districtes de la ciutat. El president del Gremi d’Hostaleria i la regidora de Comerç han presentat en aquesta primera edició gairebé com una prova.

De fet, segons han assenyalat, la primera ruta de la tapa tal com la vol el Gremi hauria de ser la segona. I és que si volen potenciar les noves creacions i tenir un gran número de participants caldrà que aquesta primera edició funcioni bé i animi als centenars d’establiments de restauració a sumar-s’hi.

De moment, però, hi haurà gairebé 40 bars i restaurants que s’hi sumaran. Oferiran una tapa i una cervesa per 2,5 euros. Hi participen espais sobretot del Centre. També hi ha una bona presència de l’Eix Macià. I una més discreta dels barris. Això sí, la DesTapa’t arriba als set districtes. Per exemple, al sud hi haurà alguns establiments, així com al sector Nord. I a Torre-romeu, un.

Establients i propostes participants. Font: Restaurante Sabadell
Establiments i propostes participants. Font: Restaurante Sabadell

El president del Gremi d’Hostaleria, Jordi Roca, ha celebrat que per fi es pugui fer aquesta iniciativa a Sabadell i ha recalcat que es fa sense “esperit mercantil ja que gairebé és a preu de cost”. Roca s’ha mostrat il·lusionat en la iniciativa i sobretot en que una bona acollida d’aquesta primera edició acabi dinamitzant la restauració local i animant les futures rutes.

Volem que sigui una promoció per a nosaltres i per a tot Sabadell. Hem de posar imaginació i ganes i que la gent conegui Sabadell, vulgui venir i estar-s’hi a la ciutat”, ha dit.

Roca ha assenyalat que cal animar a fer noves creacions, a innovar a les cuines. “És el futur, no ens podem quedar amb el pà amb tomàquet o les patates braves per molt que ens agradin”, ha dit.

Per la seva part, la tinent d’alcalde d’Economia, Innovació i Comerç, Montserrat Capdevila ha celebrat que es faci una ruta a tota la ciutat, uns mesos després que es celebrés una activitat similar al sud de Sabadell, de la mà de Comerç Creu.

DesTapa’t i Catavins

Les persones que tastin sis tapes en sis establiments diferents i les segellin en el paper que se’ls donarà tindran una entrada gratuïta a la fira Catavins, que es farà del 9 al 11 de novembre a Fira Sabadell. Els clients també podran valorar la tapa que més els agradi, en un concurs el premi del qual es donarà el 5 de novembre en un acte. Entre totes les butlletes es sortejaran cinc sopars per a dues persones.

Comments are closed.