The Sey Sisters. Autor: cedida.

The Sey Sisters, tres veus que porten el gospel a la sang

Fresc Festival patrocina aquesta secció
Fresc Festival patrocina aquesta secció

Les germanes Sey canten gospel i música africana des de fa deu anys. Fins aleshores tocaven per separat, però van decidir unir-se. En fa dos van treure el seu primer disc, Let freedon ring (Temps record, 2015), que inclou temes versionats i alguns de propis. Són un dels grups vocals més emblemàtics del moment.

Van començar fent concerts en casaments i festes privades, però mica en mica van anar guanyant notorietat fins ara, en què ja tenen un disc al mercat i una llarga agenda de concerts. Les The Sey Sisters són la Kathy, l’Edna i la Yolanda, tres germanes catalanes d’origen ghanès, que formen el grup juntament amb el pianista i saxofonista Albert Bartolomé.

“Teníem 16 anys, i com que portàvem tota la vida cantant i ballant a casa, portar-ho als escenaris va ser una mica l’evolució natural”, explica Kathy Sey. En el seu primer disc fan un homenatge a Martin Luther King, ja que el seu títol, Let freedom ring (‘Deixeu que la llibertat ressoni’), és una frase del discurs I have a dream de l’activista nord-americà.

En el disc la Kathy explica que hi han fet “algunes versions de temes gospel de tota la vida i també hem fet temes propis, que era una de les inquietuds del grup, explicar el que nosaltres volíem dir”. El gospel és la base d’unes cançons que sovint es combinen amb música africana o soul; en total, 12 temes que configuren un concert d’aproximadament una hora de durada.

D’aquesta dotzena de cançons, n’hi ha tres que són pròpies. “I have faith in you explica que hem de tenir fe els uns en els altres a força de confiar-hi; Sing and Dance tracta sobre que s’han de celebar les coses, que a vegades ens n’oblidem i és molt necessari; i My thanksgiving és una acció de gràcies, donar-les a la gent que tens al voltant i a les coses bones que t’estan passant”, explica la germana Sey.

Al concert del Fresc Festival “portem el disc amb algunes cançons afegides, versions”, explica Kathy Sey, que afegeix que “donem importància a les veus. El concert és molt directe i molt íntim alhora. Bàsicament cantem les tres però hi ha moments de solista de cadascuna”. Aquest esdeveniment forma part del XVIII Festival Internacional de Música 2017 que organitza les Joventuts Musicals de Sabadell.

FITXA TÈCNICA

Nom: The Sey Sisters.
Gènere: Música.
Data: 10 de juliol del 2017.
Hora: 22 hores.
Lloc: Amfiteatre dels Jardinets de l’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859.
Preu: 15 euros. Socis de Joventuts Musicals de Sabadell: gratuït.
Venda d’entrades: Per internet a Codetickets o presencialment a la taquilla de l’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859 (c/ d’en Font, 25, Sabadell).

Foto portada: les germanes Sey. Autor: cedida.