Portada: les parets de Belles Arts s'omplen durant quatre dies d'imatges de terror. Autor: Bafarada.

Quatre dies de terror a Belles Arts

En el marc del VIII Festival de Cinema de Terror de Sabadell, aquest dimecres s’ha inaugurat la mostra Bafarada de por a l’Acadèmia de Belles Arts. Organitzada per Bafarada i l’Escola Joso, l’exposició consta de 45 il·lustracions i pàgines de còmic dedicades al terror.

Els treballs són obra de professionals de Bafarada, col·lectiu de dibuixants i d’il·lustradors de Sabadell, i d’alumnes de la Joso, centre de còmic i arts visuals. La coordinació de la mostra ha anat a càrrec de Ricard Efa i d’Àlex López. Ambdós també han contribuït a l’exposició amb les seves creacions. Efa aportant dues pàgines originals del seu còmic El Soldat (2016), d’una escena d’un atac de pànic, i López amb dues il·lustracions.

També participa Abel Carrasco, que és qui ha il·lustrat el cartell del festival durant els últims tres anys. Carrasco signa una il·lustració de zombies molt particulars i una mica punks. L’autor presentarà en breu el llibre Toda una vida dibujando, una selecció de la seva obra dels darrers quatre anys. Un altre participant que també és a punt de presentar la seva darrera publicació és Cesc F. Dalmases. Fa pocs dies vam conèixer a travès de les seves xarxes socials que ja havia acabat de dibuixar les pàgines del darrer volum de Victus. Dalmases ha pres part de l’exhibició amb una sèrie de cinc il·lustracions, cadascuna de les quals amb un enfoc cultural o cronològic diferent sobre el terror.

Vinyeta: El Festival de Cinema de Terror ja és aquí (03/03/19). Autor: R. Surroca.
La vinyeta de Surroca a iSabadell, entre les obres exposades.

Una de les parets acull un grapat d’obres dedicades a la pel·lícula Alien, film que homenatja enguany el festival. Entre elles, la vinyeta que Roger Surroca li ha dedicat al cicle de terror aquest diumenge des de la seva secció a iSabadell (més info: ‘8è Festival de Cinema de Terror’, per Surroca (3/3/19)). Al mateix apartat no podia faltar el director de l’Escola Joso, Sebastià Román, fan reconegut del clàssic de Ridley Scott, que ha aportat un recull d’il·lustracions d’escenes de la pel·lícula.

Completen la llista d’autores i d’autors presents Marc Blacks, Adrián Coma, Raúl Fenoy, Mireia Girbau, Hakuone, Miki Luque, Marta Maldonado, Pau Manzano, Marina Martínez, Pere Mejan, Blai Morales, José Manuel Muñoz, Manuel Ramos, Santi Salas, Reyes Serra, Judit Tarragó, Xavi Tello, Alfredo Palma, Aitor Prieto, Siscu Rodríguez i Vero Soriano.

Qui vulgui veure l’exposició tan sols té quatre dies per fer-ho. Es podrà visitar només fins aquest dissabte 9.

Sant Martí al Pere Quart

Mitja hora més tard que la inauguració de Bafarada de por, a les 19.30h, i al Casal Pere Quart, ha tingut lloc la projecció del film Sant Martí (2018). “Possiblement la primera pel·lícula d’horror, sang, fetge i ratafia catalana” situa l’acció de la trama en un poblet rural (i tètric) del Pirineu català, on un grup de joves perduts s’haurà de refugiar. Un slasher nostrat.

Foto: David Ruiz (esquerra), codirector de 'Sant Martí' i David Garnacho (dreta) , director del Festival. Autor: Íngrid Abad.
Foto: David Ruiz (esquerra), codirector de ‘Sant Martí’ i David Garnacho (dreta), director del Festival. Autor: Íngrid Abad.

Organitzada per Plataforma per la Llengua, l’activitat ha inclòs un posterior col·loqui amb un dels seus dos directors, David Ruiz.

Portada: les parets de Belles Arts s’omplen durant quatre dies d’imatges de terror. Autor: Bafarada.


SBD_scene és possible gràcies a la col·laboració del centre de còmic i arts visuals Escola Joso Sabadell i de la llibreria especialitzada en còmic Sabadell Còmics (antiga Norma Comics Sabadell)