Pantalla inicial i els tres minijocs que podem trobar a 'Sabadell 8 bits'.

‘Sabadell 8 bits’: el videojoc retro ambientat a la ciutat

Els sabadellencs nostàlgics de les videoconsoles portàtils dels ‘80 i dels primers ‘90, de les Nintendo Game & Watch i la Game Boy, estaran d’enhorabona. Un artista local, l’Isem Garcia, ha desenvolupat un joc basat en l’estètica i les mecàniques d’aquelles consoles, ambientat a la nostra ciutat: Sabadell 8 bits. Es pot descarregar gratuïtament per a mòbils amb sistema operatiu Android.

Sabadell 8 bits “va començar com un petit homenatge”, explica l’Isem Garcia (Sabadell, 1980). “Vaig veure un cartell on sortia la Torre de l’Aigua amb King Kong i em vaig dir que molaria fer un minijoc amb aquest concepte. Com que em semblava molt curtet, vaig decidir fer-ne dos més amb temàtica de Sabadell”. El resultat és un trio de jocs casual ambientats al llac del Parc Catalunya, a la Torre de l’Aigua i al Castell de Can Feu. Els jocs casual són aquells pensats per jugar ocasionalment una estona i adreçats a un públic molt ampli.
Dalt de la Torre de l’Aigua podem dirigir a King Kong per tombar els helicòpters que l’amenacen. Alhora, hem d’evitar els projectils que llancen els avions militars que sobrevolen l’escena. Al Castell de Can Feu el nostre personatge ha de llençar pedres per evitar que les rates que hi ha no s’enfilin fins dalt de tot. “Volia fer un dels jocs més reivindicatiu. Bé, reivindicatiu… queixar-me d’alguna cosa”, postil·la l’autor. Al llac podem controlar els rems d’una barca amb l’objectiu d’impulsar-nos per arribar a la cascada en el menor temps possible. Ànecs i tortugues són els principals obstacles a esquivar per fer un bon temps. En aquest darrer joc el creador ha comptat amb l’ajuda del programador xilè Isaac Morales.

Garcia va estudiar Belles Arts. Ja havia treballat anteriorment en l’apartat gràfic del desenvolupament de videojocs. Aquest cop també s’ha atrevit amb la programació, que està aprenent a fer de forma autodidacta.

“Estic en fase de fer jocs petits per intentar arribar a fer-ne un de més gran. Estic començant una aventura gràfica point and clic, que ja és quelcom més seriós i amb més contingut”, explica el creador.

Seva també és la melodia. “M’agrada tot. He fet la música, he fet els gràfics i he fet la programació. Tinc 450 milions de hobbies”. La música també evoca a les consoles retro. A la música 8 bit o chiptune. “Recorda però no és purista. Si ve un entès et dirà que no cola”, confessa.

El joc ja està disponible a Google Play i es pot descarregar gratuïtament. “A l’App Store d’Apple de moment no. Si veig que el joc té tirada el pujaré. Per fer-ho has de fer un pagament anual i posen moltes més restriccions”. Els usuaris d’iPhone hauran d’esperar.

Imatge portada: captures de pantalla de Sabadell 8 bits.