'Terror buit', Abel Carrasco

‘Terror buit’, d’Abel Carrasco, a l’Acadèmia de Belles Arts

Les sales Club d’assaig i Sala II de l’Acadèmia de Belles Arts acullen, fins al proper 11 de març, una mostra de l’obra de Carrasco i una tria d’obres pictòriques i d’il·lustracions que l’autor ha dut a terme en el marc del Festival de Cinema de Terror de Sabadell, respectivament.

A la Sala II de l’Acadèmia de Belles Arts es pot veure, des d’aquest dimecres, un recull d’obres pictòriques i d’il·lustracions del dibuixant Abel Carrasco (Sabadell, 1976), sota el títol Terror buit, i que tenen com a fil conductor la por. L’exposició forma part del conjunt d’activitats del 7è Festival de Cinema de Terror, que tindrà lloc del 5 al 11 de març, i que inclou una festa de presentació el dissabte 17 de febrer al Tutupà (c/Caresmar, 104) en una festa on podrem conèixer els títols i novetats de l’edició d’enguany.

No és el primer cop que Carrasco col·labora amb el festival, atès que ell és qui va il·lustrar el cartell de l’any passat, dedicat al reconegut guionista, productor i director nordamericà de cinema de terror Gary Sherman, un gènere del que Carrasco es declara seguidor.

Abel Carrasco davant del cartell que ha il·lustrat per la present edició del Festival de Cinema de Terror de Sabadell.

Abans d’entrar a la Sala II, a la sala Club d’assaig, es pot veure una tria, petita però representativa, dels treballs que Carrasco ha dut a terme durant els seus 20 anys de recorregut professional, un temps en el que ha treballat com a docent en el camp de les arts gràfiques, en campanyes publicitàries o en l’apartat visual del desenvolupament de videojocs. També ha guionitzat, colorejat i dibuixat històries infantils per les revistes ¡Dibus! i ¡DibuCómics! de Norma editorial, ha publicat un llibre de concept art de personatges i actualment treballa en el webcòmic Lobos, amb guió de Josep Busquet. Ambdues exposicions es podran visitar fins a l’11 de març, coincidint amb la clausura del Festival.

Còmic i noves tecnologies

Dissabte 24 a les 18.30h, també a l’Acadèmia de Belles Arts i en col·laboració amb Norma Còmics Sabadell, es durà a terme una taula rodona per parlar sobre Noves tecnologies en el còmic actual. Participaran Abel Carrasco, i els també dibuixants Josan González i Enrique Fernández. Moderarà la taula el prolífic dibuixant sabadellenc Ricard Efa.

Foto portada: una de les obres d’Abel Carrasco, a Belles Arts. Autor: M.A.Claveria.