Un moment del cocido dels Ballesteros, el 22 d'octubre de 2023. Autora: Alba Garcia.

‘Cocido’ de masses

De rècord. El cocido andalús de tardor que organitza l’Agrupació Popular de San Sebastián de los Ballesteros a Catalunya, que té la seva seu a Sabadell, ha trencat el seu màxim de participació, arribant als gairebé 700 comensals aquest diumenge al migdia a la Font de Can Rull.

Un moment del cocido dels Ballesteros, el 22 d'octubre de 2023. Autora: Alba Garcia.
Un moment del cocido dels Ballesteros, el 22 d'octubre de 2023. Autora: Alba Garcia.
Un moment del cocido dels Ballesteros, el 22 d'octubre de 2023. Autora: Alba Garcia.
Un moment del cocido dels Ballesteros, el 22 d'octubre de 2023. Autora: Alba Garcia.
Un moment del cocido dels Ballesteros, el 22 d'octubre de 2023. Autora: Alba Garcia.
Un moment del cocido dels Ballesteros, el 22 d'octubre de 2023. Autora: Alba Garcia.
Un moment del cocido dels Ballesteros, el 22 d'octubre de 2023. Autora: Alba Garcia.
Un moment del cocido dels Ballesteros, el 22 d'octubre de 2023. Autora: Alba Garcia.
Un moment del cocido dels Ballesteros, el 22 d'octubre de 2023. Autora: Alba Garcia.

La celebració dels Ballesteros és tot un clàssic, com les mongetes de la Diada Nacional, però any rere any segueix guanyant participants. En aquesta ocasió, s’ha arribat als 700. Una xifra de rècord per a l’entitat. S’han preparat sis olles, un 50 per cent més que altres anys (quan s’han fet quatre). En total els quilos de pollastre, porc, patates i mongetes han estat moltíssims.

Un moment del cocido dels Ballesteros, el 22 d'octubre de 2023. Autora: Alba Garcia.
Un moment del cocido dels Ballesteros, el 22 d'octubre de 2023. Autora: Alba Garcia.
Un moment del cocido dels Ballesteros, el 22 d'octubre de 2023. Autora: Alba Garcia.

La festa s’ha completat amb els tradicionals quadres de ball de l’entitat, bàsicament de sevillanes. Diversos representants municipals han acudit a la celebració.

Comments are closed.