L’institut Castellarnau despunta en el concurs 24 hores d’Innovació Barcelona

Segona victòria consecutiva de l’Institut Castellarnau al concurs 24 hores d’Innovació. La professora del Cicle Superior d’Audiologia Protètica, de l’Institut Castellarnau, ha guanyat el primer premi del certamen que s’ha celebrat enguany, entre el 15 i 16 d’abril. L’equip liderat per la sabadellenca Anna Rosa Mancas, format per alumnes de diferents centres de Catalunya, ha dissenyat un sistema d’avís per millorar la comunicació entre els pacients i els infermers de l’Hospital de la Vall d’Hebron. Paral·lelament, en l’edició anterior, el centre ja va ser reconegut amb l’Accèssit. El projecte acull a més de 200 alumnes de Formació Professional (FP) dividits en grups d’entre 7 i 8 persones.

L’Institut Castellarnau ha guanyat el primer premi de la segona edició de 24 hores d’Innovació. Es tracta d’una iniciativa promoguda per la Generalitat de Catalunya i que té l’objectiu d’apropar els cicles formatius a les empreses. En aquest sentit, el projecte planteja 24 reptes per als 24 equips que hi participen, i el que proposi una solució més eficient en un màxim de 24 hores, guanya. El punt fort d’aquest concurs és la multidisciplinarietat, una característica que també es pot entendre com un repte:

“El meu equip era totalment heterogeni i, en alguns moments, vam tenir problemes de comunicació: hi havia un alumne que només entenia l’anglès i un altre que no entenia el català. No obstant això, vam demostrar una gran capacitat d’adaptació i de treball en equip” celebra la professora de l’Institut Castellarnau, Anna Rosa Mancas, que ha guanyat el primer premi. 

L’equip 13, liderat per la professora Anna Rosa Mancas i un professor de Sant Feliu de Guíxols, ha dissenyat una aplicació que simula una assistent virtual amb un sistema de veu integrat. Itakecare connecta als pacients amb els infermers quan els primers pronuncien la paraula “ajuda”. Aleshores poden matisar què necessiten: medicació, mobilitat, neteja o alimentació. D’aquesta manera, la comunicació entre els pacients i els infermers de la Vall d’Hebron és més eficient i, per tant, també millora el servei. En aquest enllaç, els tres creadors d’Itakecare expliquen com funciona exactament el seu prototip.

L’Institut Castellarnau ha estat premiat amb un pack de productes tecnològics que els ha ofert una de les empreses patrocinadores. L’any passat, en la primera edició, el centre també va participar en el concurs i va rebre l’Accèssit. Ambdues jornades s’han celebrat via online i els sabadellencs celebren, amb motiu de més, l’obtenció d’aquests premis en plena pandèmia. La representació sabadellenca no només s’ha pogut notar entre els participants, sinó també en el jurat: un altre professor de l’Institut Castellarnau, Joan Aurés, ha sigut part del tribunal de 24 hores d’innovació 2021. 

Foto portada: equip guanyador de 24 hores d’Innovació Barcelona, liderat per una professora de L’IES Castellarnau. Autor: cedida

Comments are closed.