Més de 7.000 persones s’han donat cita aquest diumenge a l’amfiteatre del parc de Catalunya per participar al festival dels colors, el Holi, de tradició hindú, i que fa que any rere any més sabadellencs donin la benvinguda a la primavera en una festiva disbauxa de colors i danses índies.
“No esperàvem pas tanta gent però estem aclaparats amb tot plegat i molt contents. El Holi de Sabadell segueix sent una festa familiar i molt cívica, que és el que volem”, ha dit Sònia Esplugas, del Centre Asana i l’Associació Catalana de Bollywood, que organitzen el Holi des dels seus inicis, fa set anys.
La celebració ha recuperat pel gaudi ciutadà un dels millors emplaçaments de Sabadell, l’amfiteatre del parc de Catalunya, abandonat pel consistori en l’organització de la Festa Major des de l’any 2012. La nova ubicació ha permès a l’organització fer el salt d’assistència, duplicant les persones que participaven al Holi a la plaça del Treball, facilitant la mobilitat i acostant el parc de Catalunya als visitants, dels quals segons Esplugas la meitat ja són de fora de Sabadell. De fet, encara a la tarda, hores després de la festa, es podien veure moltes persones banyades en color per tot l’Eix Macià. S’havien quedat a passar la tarda a la ciutat. “Haurem de continuar en aquest emplaçament: tens verd, tens espai per seure, per apartar-te una mica fins i tot si vols de la festa. Està molt i molt bé”, ha dit Esplugas.
Si no podeu veure la galeria de fotos, ho podeu fer a Flickr: ‘Holi Sabadell 2015‘)
La festa ha arrencat a les 10 del matí, amb diverses actuacions de ball inspirades en el món Bollywood a càrrec d’una vintena de grups, mentre tothom qui volia comprar els colors ha anat accedint a les bosses que es venien per un euro. Segons Esplugas s’han venut uns mil quilos de color. Finalment poc després de les 12.30 del migdia s’ha produit el famós llançament dels colors, amb compte enrere inclòs, que ha provocat la bogeria al parc de Catalunya, amb petits i grans ballant al ritme de música índia fins gairebé les 14 hores.
El Holi es celebra a Sabadell des de mitjans de la dècada passada i és el principal que es duu a terme a Catalunya. A més, els més entesos valoren especialment el seu enfocament familiar i lúdic, molt allunyat de l’afany comercial d’altres festes similars.