La Universitat Popular dedica sis sessions a les idees polítiques

L’entitat local Universitat Popular de Sabadell inicia aquest dimarts un nou seminari, dedicat en aquest cas al pensament polític. Durant sis sessions repassaran les principals idees polítiques, des del totalitarisme fins la democràcia. El seminari es durà a terme cada dimarts a les 19.30 hores. El lloc és el casal Pere Quart.

La Universitat Popular de Sabadell vol “fomentar el plaer de pensar i la satisfacció d’actuar” organitzant el segon seminari dels vuit que tenen previstos aquest curs. En aquest cas, es dediquen sis sessions a les idees polítiques contemporànies, per donar resposta a les preguntes que qualsevol ciutadà es pugui realitzar.

El seminari que tindrà una durada de 6 sessions, tots els dimarts a partir de les 7 de la tarda al Casal Pere Quart i que s’inicia el proper dimarts 15 d’octubre fins al 19 de novembre, és gratuït i obert a tota la ciutadania que tingui interès en disposar d’un major coneixement i informació sobre els temes que es proposen.

6 sessions amb ponents d’alt nivell

· Capitalisme. 15 d’octubre. La catedràtica emèrita Miren Etxezarreta dóna el tret d’inici al seminari aquest dimarts, dedicat una sessió al capitalisme. Etxezarreta és doctora en Economia i catedràtica emèrita en Economia Aplicada. Es defineix com a economista crítica. A partir d’aquest punt el seminari continuarà amb cinc sessions més:

· Feixisme. 22 d’octubre. Anirà a càrrec del professor d’Història Contemporània a la UAB Alejandro Andreassi, que forma part del col·lectiu Espai Marx i del sindicat CGT. Bona part de la seva obra es dedica a estudiar diferents aspectes del feixisme.

· Socialisme. 29 d’octubre. A càrrec del catedràtic d’Història Contemporània de la UAB José Luis Martín Ramos. La seva principal línia d’investigació ha estat la història del marxisme polític, amb publicacions sobre l’UGT, el PSOE i el PSUC. Últimament està centrat en la recerca sobre la Guerra Civil a Catalunya.

· Comunisme. 5 de novembre. A càrrec del professor de Sociologia de la UAB, Josep Maria Antentas. És coautor, amb la sabadellenca Esther Vivas, del llibre Planeta Indignado. Es defineix com a activista social.

· Anarquisme. 12 de novebre. El farà el doctor en Psicologia Social Tomàs Ibáñez. És un conegut militant llibertari nascut l’any 1944 a Saragossa. Va ser iniciador de la revista Archipiélago.

· Democràcia. 19 de novembre. En parlarà el filòsof sabadellenc i professor de Filosofia de la Universitat de Girona, Oriol Farrés.

L’assistència al seminari és gratuïta i des de la UPS recorden que és una activitat dirigida a tots els ciutadans, siguin o no activistes socials.

Foto portada: Una imatge simpàtica que relata la tradicional lluita ideològica entre Marx, ideòleg del marxisme, i Bakunin, ideòleg de l’anarquisme.

Comments are closed.