Les confessions religioses obren les portes dels seus centres

  • 200 persones, entre membres de les diverses comunitats i assistents, han visitat els diferents centres.

  • Tant els participants com les comunitats i el consistori n’han fet una valoració molt positiva.

Dintre la setmana d’actes interreligiosos que organitzen conjuntament la Regidoria de Drets Civils i Ciutadania de l’Ajuntament i la Taula de Creences i Conviccions, i on participen comunitats diverses de Sabadell, s’ha celebrat la cinquena jornada de portes obertes a centres de culte, que té com a objectiu apropar la diversitat religiosa de la nostra ciutat a la ciutadania.

Repetint l’èxit de jornada passada, un autocar ple de gom a gom ha recorregut els diferents centres participants. En aquesta edició, s’ha conegut el dia a dia de la Sala del Regne dels Testimonis Cristians de Jehovà (Ronda Ponent), la Parròquia de Sant Antoni de Pàdua (Can Rull), l’Església de Jesucrist dels Sants dels Darrers Dies (Mormons, a Castellarnau), l’Oratori musulmà de la Comunitat El Saadah (Can Feu) i de l’Associació Espiritual Brahma Kumaris.

Saló del Regne

Al llarg del matí s’han pogut visitar les instal·lacions de la Sala del Regne dels Testimonis Cristians de Jehovà (Ronda Ponent, 162-164) acompanyats per guies que han explicat els orígens i la dinàmica de la comunitat al Saló, inaugurat el 1988 en el que havia estat un antic supermercat i on es concentren quatre congregacions. La vista ha conclòs amb la projecció d’un vídeo sobre els valors de la comunitat.

Sabadell acull els Testimonis Cristians de Jehovà des de mitjans dels anys 50 i, amb el temps, aquesta s’ha convertit en una de les comunitats de Testimonis de Jehovà més grans de Catalunya, i probablement d’Espanya.

Parròquia de Sant Antoni de Pàdua

La primera visita de la tarda ha estat a la Parròquia de Sant Antoni de Pàdua (Larra, 67), inaugurada l’any 1992 després d’haver-ne hagut d’enderrocar l’anterior per defectes de construcció. Els visitants han tingut l’oportunitat de conèixer les pràctiques que s’hi realitzen de la mà del seu rector, Mn. Carles Casademont, i de membres de la comunitat, entre les que destaca, més enllà de les activitats pròpies de culte catòlic, la seva tasca social a través de les reunions periòdiques d’Alcohòlics Anònims que s’hi duen a terme, el repartiment d’aliments de Càritas o l’esplai interreligiós per a infants del barri completament integrat en la realitat l el context en què conviuen, entre d’altres.

Església de Jesucrist dels Sants dels Darrers Dies (Mormons)

Joves missioneres i missioners de l’Església de Jesucrist, majoritàriament nord-americans, han rebut calorosament el nombrós grup de participants a l’arribada al Centre. Després, repartits en petits grups, s’han explicat les activitats que realitza aquesta comunitat cristiana, de caire restauracionista, basada en les doctrines Joseph Smith i amb notòria implantació en l’Estat nord-americà de Utah, que se centra sobretot en l’estudi profund dels seus llibres sagrats i en la tasca prosèlita dels missioners.

Centre dels mormons a Castellarnau. Autor: E.Rodríguez.

Dintre la seva dinàmica fonamental, força desconeguda per la major part des assistents, destaquen el valor de la família tradicional i el seu paper fonamental en l’educació dels infants, i el seu finançament íntegrament comunitari a través del delme.

Oratori musulmà de la Comunitat El Saadah

A continuació, i després d’obsequiar els participants amb un dels seus llibres sagrats, El llibre del Mormó, l’autocar s’ha dirigit cap al tercer centre, l’oratori musulmà de la Comunitat El Saadah (Cuba, 9). La comunitat de l’oratori esperava ansiosament l’arribada dels visitants, ja que es tractava de la posada de llarg d’un centre que funciona des de fa tan sols uns mesos, un dia molt especial que gran part dels seus membres no han volgut perdre l’ocasió d’immortalitzar.

Exterior de la parròquia a Can Rull. Autor: E.Rodríguez.

Els assistents han pogut conèixer i compartir, de la mà dels més joves i de les més joves de la comunitat, la dinàmica d’un culte musulmà, i han pogut resoldre alguns dels seus dubtes sobre una tradició religiosa que encara avui en dia resulta força desconeguda. Després han pogut gaudir d’un piscolabis amb te marroquí i pastes al mateix centre, intercanviar opinions i compartir experiències i fotografies en un dels moments més distesos i esperats de la jornada. Finalment, els membres de la comunitat han regalat exemplars de l’Alcorà a tots els participants.

Associació Espiritual Brahma Kumaris

La darrera visita de la tarda ha estat a l’Associació espiritual Brahma Kumaris, que no disposa d’espai físic a la ciutat i que ha presentat la seva activitat a La Capella (Can Gambús). L’organització, fundada a l’Índia el 1937, es basa en el creixement personal i la cerca de la millora de la societat a través del pensament positiu i la meditació.

En un entorn immillorable tot i el fred, l’entitat ha fet una petita demostració d’una meditació conduïda per Virginia Argenta, finalitzant l’encontre amb un refrigeri ofert per l’organització.

Foto portada: oratori musulmà a Can Feu. Autor: E.Rodríguez.

Els comentaris estan tancats