Sor Lucía Caram, primera guardonada al memorial Àlex Seglers

  • L’objectiu del Memorial és promoure els valors de la convivència.

  • El jurat ha valorat les aportacions de Sor Lucía en favor del diàleg interreligiós.

La casa Duran de Sabadell ha estat l’indret escollit per a la celebració del Primer Memorial Àlex Seglers on s’ha distingit a Sor Lucia Caram, membre de l’ordre de les Dominiques contemplatives i membre actiu de diferents entitats que destinen els seus recursos en ajuda a les persones més necessitades.

El Memorial Àlex Seglers té com a objectiu de promoure els valors de la convivència a Catalunya. L’acte ha comptat amb les intervencions de Txema Seglers, germà d’Àlex Seglers i de Ivan Jiménez-Aybar, amic d’Àlex. Tots dos han tingut paraules de record i reconeixement, el primer, des d’una vessant privada i el segon des de la vessant d’un amic i des de la vessant universitària. Aquest primer memorial, ha estat presentat per Marc Mercè, director de Regió 7 i ha comptat amb l’ actuació del trio de músics Capvespre.

Sor Lucía ha rebut de mans de l’alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, el guardó d’aquest primer memorial, que consisteix amb una obra d’art original, confeccionada per diferents artistes locals. Per aquest primer Memorial s’ha lliurat un Plat d’Art elaborat pel ceramista Lluís Clapés i el pintor Alfons Borrell. Sor Lucía s’ha mostrat emocionada al rebre aquest guardó i ha comentat als presents:

Aquest guardó m’esperona a seguir treballant. És un orgull recordar i reconèixer persones com l’Àlex, que van treballar per la normalitat dels valors religiosos, i pel pluralisme i respecte a la llibertat religiosa”.

Alguns apunts biogràfics de Sor Lucía Caram

Lucía Caram va néixer l’any 1966 a Tucumán, Argentina. Va ingressar a l’ordre de les Dominiques contemplatives. Va cursar estudis de Teologia, ha publicat diverses obres i ha impartit cursos en diversos punts de l’Estat.

L’any 1994 es va traslladar a Manresa, al Convent de Santa Clara, on resideix actualment. És impulsora del Grup de Diàleg Interreligiós de Manresa, que organitza periòdicament seminaris, pregàries i altres activitats interreligioses diverses, i de l’Associació sociocultural la Xarxa de Manresa, que publica periòdicament una revista amb el mateix nom. L’any 2006 va col·laborar activament en l’organització del II Parlament Català de les Religions que es va celebrar a Manresa.

Sor Lucía Caram parlant, a la Casa Duran de Sabadell. Foto: David B.
Sor Lucía Caram parlant, a la Casa Duran de Sabadell. Foto: David B.

Va dirigir i presentar el programa de ràdio Punt de Trobada de la Cadena Ser Catalunya Central, on es tractaven temes de solidaritat, de diàleg interreligiós i d’espiritualitat. També va dirigir i presentar el programa El torn a la televisió local Canal Taronja on, a més dels temes esmentats, tractava també l’actualitat política i social. Col·labora amb el Projecte Mosaic dedicat a la salut mental: una bona part de l’edifici que acull el convent de Santa Clara està cedit a un programa destinat a la recuperació de persones amb malalties mentals.

Va crear la Fundació SOS Tucumán, una ONG destinada a ajudar les persones més desafavorides de la província de Tucumán (Argentina), on la Fundació envia periòdicament tones de materials diversos de primera necessitat. Les seves iniciatives més recents són la Plataforma Ciutadana de Solidaritat de Manresa i la Fundació Rosa Oriol, destinades a l’ajuda social als més necessitats.

Sor Lucía ha rebut diversos reconeixements i guardons com el Memorial Joan XXIII per la Pau que lliura la Universitat Internacional de la Pau i l’Institut Víctor Seix de Polemologia o el Premi Simeó Selga que li va lliurar el Rotary Club Manresa-Bages en reconeixement a la Plataforma Ciutadana de Solidaritat, impulsada per Sor Lucía.

Fotos: David B.

Comments are closed.