Tallers, espectacles i carpes: el Mescla’t recupera el seu format original

La plaça del Doctor Robert i el seu entorn s’han omplert d’activitats durant tot el dissabte amb un doble objectiu: donar a conèixer la varietat d’entitats que cooperen en conflictes internacionals i, alhora, visibilitzar la situació que pateixen els diferents col·lectius afectats. El Mescla’t és un aparador de valors com la solidaritat, la diversitat i la convivència que enguany ha recuperat la plenitud del seu programa d’activitats. Tot i que el plat fort ha estat aquest dissabte, hi haurà més propostes d’aquest caràcter fins a mitjans d’octubre.

Una trentena d’entitats s’han desplegat al llarg de la plaça del Doctor Robert i part de la Rambla durant tot el dissabte per posar sobre la taula la seva feina. Algunes són més conegudes que altres, però totes elles estan unides per la mateixa causa: fer justícia i garantir els drets de les persones més discriminades. Ha estat així com la vuitena edició del Mescla’t ha aplegat en un mateix espai actors de tota mena, des d’organismes internacionals com Oxfam Intermón, Mans Unides o Creu Roja fins a entitats locals, com Dones de Torreguitart o Vallès Wilaia.

“Nosaltres vam néixer al barri de Torreguitart i des d’allí ens hem obert a totes les dones de Sabadell. Som una ONG que ajuda les víctimes de violència masclista a gestionar els maltractes a través de teràpies individuals i assessorament jurídic. Actualment, atenem una desena de dones al mes”, apunta la presidenta de Dones de Torreguitart, Aurèlia Jiménez.

A banda d’informar, algunes de les entitats participants també han organitzat activitats al Racó del Campanar i a la mateixa plaça del Doctor Robert. L’Associació Nova Àfrica Catalunya (ANACAT), per exemple, ha despertat l’interès de les famílies que passejaven pel centre amb una sessió de conta-contes africans musicalitzats a les onze del matí, mentre que, a la tarda, l’atenció s’ha centrat en l’espectacle de circ Soc la teva físicah, a càrrec d’Oriol Borràs. També hi ha hagut una exhibició de ball de Bollywood i tallers de henna. Simultàniament, al Racó del Campanar, hi havia tallers i activitats infantils, com la de L’1%:

“És un joc de taula gegant sobre les persones refugiades. Cada participant passa per diferents caselles a través d’un joc de rol, on es troba amb les mateixes situacions amb què es troben les persones que vénen a Europa com a refugiades. Està tenint molt d’èxit perquè es presenta com un joc de taula, però les persones s’adonen per quins processos i entrebancs passen els refugiats. No s’esperen tot això”, celebra Sílvia Mestres, portaveu del Taller d’Art Cultura i Creació (TACC).

A la plaça del Gas, al Centre Cívic de La Concòrdia i al Casal Pere Quart hi ha exposades tres mostres artístiques que posen l’ull sobre els moviments migratoris, les dones a Dakar i la sostenibilitat, respectivament. Les dues primeres estaran disponibles fins al 17 d’octubre, mentre que la darrera ho estarà fins el 31 d’octubre (més info: ‘La 8a edició del Mescla’t posa la mirada al terreny internacional‘).

Foto portada: activitats del Mescla’t. Autor: David B.

Comments are closed.