La Policia Municipal de Sabadell estrena uniforme El canvi és per adaptar-se al canvi d’uniformitat que han adoptat totes les policies locals de Catalunya A partir de demà dimarts, els agents de la Policia Municipal de Sabadell canviaran a un nou uniforme, adaptat al canvi d’uniformitat que han adoptat totes les policies locals de Catalunya, d’acord amb la normativa consensuada i aprovada pel Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya. La nova uniformitat s’anirà incorporant paulatinament i tindrà uniforme d’ hivern –que serà el que ja es veurà partir d’ara entre els agents- i d’estiu que serà visible a l’estiu del 2019. Totes les peces camisa, polo o caçadora són d’un color blau més fosc que l’anterior. A l’esquena, la peça superior incorpora la paraula “Policia”, juntament amb la denominació corresponent de cada cos que, en aquest cas, hi diu “Policia Municipal” . La nova uniformitat per a les policies locals El Departament d'Interior va impulsar la creació d'un grup de treball en el si de la Comissió de Policia de Catalunya, format per representants de les administracions (Departament d'Interior, Policia, Administració de Seguretat, Coordinació de Policia de Catalunya) i els municipis representats per les persones designades per la Federació de Municipis de Catalunya i l'Associació Catalana de Municipis i Comarques, així com una representació específica dels municipis amb un nombre més alt de policies locals o agents de la guàrdia urbana. L'objectiu era consensuar un model d'uniformitat bàsica per a totes les policies locals de Catalunya i així donar resposta efectiva a les peticions de molts municipis i avançar en la concreció de les directrius bàsiques per a l'homogeneïtzació de la uniformitat de les policies locals.

Begut, sense carnet i amb un mòbil robat a sobre

Un conductor va ser detingut el passat diumenge a la nit per robar un mòbil. El curiós és que el van enxampar després d’aturar-lo per conduir de forma incorrecta: anava begut i sense carnet. 

El que va cridar l’atenció a la policia municipal és que el conductor del turisme no s’aturava als semàfors. Això va ser poc abans de la mitjanit de diumenge al número 236 de la carretera de Barcelona, entre el barri de Gràcia i el Centre. Un cop aturat, el conductor, de 35 anys, no tenia carnet de conduir i quan va fer la prova d’alcohol va triplicar el màxim permès.

http://bit.ly/2FM2019

A sobre, a més, portava un mòbil que havia estat denunciat per furt. De resultes d’aquest fet, la policia el va detenir per furt lleu i van denunciar-lo per un delicte contra la seguretat vial, conduir sota els efectes de l’alcohol i es va immobilitzar el vehicle.

Foto portada: un policia municipal, de servei. Autor: cedida.