Mossos Badia

Detenen dos lladres reincidents mentre robaven en un pis de Badia

Els Mossos d’Esquadra van detenir el 29 d’octubre dos homes mentre robaven en un pis de Badia del Vallès. Dues dones que estaven a l’interior els van sorprendre quan forçaven el pany i es van posar a cridar. Els lladres van fugir però els agents van aconseguir detenir-ne dos d’ells amb l’ajuda dels veïns. Els dos arrestats són membres d’un grup més ampli especialitzat en aquest tipus de robatoris. A l’agost ja van ser detinguts, juntament amb una tercera persona, mentre seleccionaven pisos on cometre robatoris a Viladecans. De nacionalitat georgina i de 27 i 42 anys, se’ls considera autors de dos robatoris amb força en domicili, el de Badia i un altre a Barberà.

El passat 22 d’agost, els Mossos d’Esquadra van detenir tres homes a Viladecans que portaven marcadors de plàstic i rossinyols per forçar els panys de les portes. Estaven seleccionant domicilis de la zona per robar-los posteriorment.

El 21 d’octubre van robar en un domicili de Barberà i els investigadors van determinar que els responsables del robatori eren membres del mateix grup que els tres homes arrestats a l’agost. Sempre escollien prèviament els objectius, principalment habitatges que tinguessin panys que poguessin forçar. Per assegurar-se que els pisos estaven buits col·locaven en dies previs marcadors en les portes dels pisos seleccionats. Actuaven en equips de tres persones: un d’ells trucava a l’intèrfon mentre els altres escoltaven des de la porta del pis si es produïa alguna reacció dels ocupants. Si no detectaven cap moviment, forçaven el pany i accedien a l’interior, d’on robaven joies, petits aparells electrònics i altres objectes de valor.
El dia 29 d’octubre, en el marc d’un operatiu policial i gràcies a la col·laboració dels veïns, dos membres del grup van ser detinguts mentre intentaven cometre un nou robatori en un domicili de Badia del Vallès. Els investigadors van registrar els domicilis que els detinguts tenien al districte de Sant Andreu de Barcelona, on van intervenir gran quantitat d’eines per forçar els panys, com ara rossinyols i claus modificades. També van localitzar joies d’or, rellotges i moneda estrangera, així com un dels vehicles utilitzats pel grup per delinquir.

Foto portada: captura del vídeo difòs pels Mossos d’Esquadra.