Menjador escolar. Font: Ayuntamiento de Plaza Honda (Canarias)

Intenten enverinar una companya de feina al menjador d’una escola

  • Els Mossos detenen una parella per intentar enverinar una companya.

  • Volien posar verí en una ampolla d’aigua per provocar ferides físiques i psíquiques.

Agents dels Mossos d’Esquadra han detingut una parella acusada d’un delicte de lesions en grau de temptativa. Els detinguts són Mustapha L., de nacionalitat marroquina i  Montserrat A. P., de nacionalitat espanyola. Els dos arrestats són veïns de  Sabadell i tenen 46 anys.

Els fets es remunten al passat 9 de març, quan els Mossos van tenir coneixement que la parella tenia la intenció d’enverinar una companya de feina en un menjador escolar de la ciutat. Segons la policia, els presumptes enverinadors tenien previst introduir el verí a l’ampolla d’aigua que la víctima acostumava a portar al seu lloc de feina. La seva intenció era provocar transtorns físics i psicològics a la víctima.

Es va muntar un dispositiu per intentar localitzar als dos sospitosos abans que entressin al centre escolar. Mustapha L. va ser detingut a les immediacions del centre, però durant l’escorcoll que se li va practicar, els Mossos van corroborar que no portava el damunt l’ampolla amb la substància verinosa. D’altra banda, la seva companya, Montserrat A.P., ja havia accedit a l’edifici i havia iniciat el seu torn de treball.

Efectius de paisà de la Unitat Central de Consum van entrar a l’escola, i van localitzar la sospitosa. La van traslladar a un espai controlat mentre de forma simultània els agents explicaven els fets al director de l’escola. En el moment de ser identificada, Montserrat A.P., no va voler reconèixer en cap moment qui era la companya que  tenien previst enverinar. Els Mossos van acordar amb el director del centre cridar una per una a totes les treballadores, demanant-les que lliuressin les seves ampolles d’aigua a la direcció del centre, perquè es desconeixia si el contingut ja havia estat manipulat.

Posteriorment es va escorcollar la bossa de mà de  Montserrat A.P, on s’hi va trobar una ampolleta oberta d’un preparat làctic. El líquid que hi havia a l’interior de la mateixa no es corresponia en color ni textura amb el producte original.

Els Mossos van detenir a la parella, acusada d’un delicte de lesions en grau de temptativa, i ambdós van passar a disposició del Jutjat de Guàrdia de Sabadell, que va decretar la seva llibertat amb càrrecs. Paral·lelament, s’està a l’espera dels resultats de les mostres que han estat analitzades.