Foto portada: un fotograma del video que s'ha difòs a les xarxes. 

L’Ajuntament investiga una actuació policial amb un jove detingut

Arran de les imatges que s’estan difonent a xarxes socials, l’ajuntament de Sabadell obrirà una investigació interna sobre les circumstàncies de l’actuació de la Policia Municipal amb un grup de joves que estaven causant molèsties als veïns.

La Policia Municipal de Sabadell va intervenir dimarts al vespre amb un grup de joves que, segons els avisos que es van rebre del veïnat de la zona, estaven consumint alcohol a la via pública i causant molèsties. Durant la intervenció es va detenir un noi nascut l’any 2001 per un presumpte delicte d’atemptat a l’agent de l’autoritat. També, asseguren els agents, un dels joves, que va marxar del lloc, va llençar una ampolla de vidre contra un altre efectiu policial sense arribar a provocar-li lesions aparents. Un dels agents va haver de ser atès de lesions lleus.

Llançament d'ampolla de vidre a un dels agents. Autor: Cedida.
Llançament d’ampolla de vidre a un dels agents.

Segons els primers informes policials, els fets van tenir lloc poc després de les 7 del vespre al pati interior dels carrers de Lucà, Marcial i Ovidi, al barri de Can Rull, on segons els avisos que es van rebre entre 50 i un centenar de joves estava provocant molèsties. En arribar la patrulla bona part dels nois i noies van marxar corrent i altres van romandre al lloc. Entre aquests, un dels nois va començar a increpar els agents i es va negar a seguir les indicacions.

En aquest marc, i mentre s’estava intentant solucionar la situació, va arrencar el número d’identificació a un dels efectius i se’l va ficar als calçotets i també va agredir l’agent que, posteriorment, va ser atès per lesions lleus. Per tot plegat va ser detingut per un presumpte delicte d’atemptat a agent de l’autoritat.

Can rull ?

Publiée par Karlos Raya sur Mardi 4 août 2020

A més, la Policia manté que durant la intervenció, un altre dels joves, que va fugir del lloc, va llençar una ampolla de vidre contra un altre dels efectius policials. En el transcurs de l’actuació, a banda del noi detingut, es va identificar tres joves més.

Foto portada: un fotograma del video que s’ha difòs a les xarxes.