Precintat - Mossos d'Esquadra. Autor: Mossos via Twitter.

Resolt 12 anys després l’homicidi del carrer Sol i Padrís

Dotze anys després, els Mossos d’Esquadra han aconseguit resoldre l’homicidi d’Ana Maria Milán, dependenta de la sabateria Acín, al carrer Sol i Padrís, morta en circumstàncies violentes el febrer de 2007. El crim va colpir el barri i la ciutat. S’ha detingut un home, de 68 anys i veí de Sabadell, com a presumpte autor dels fets. Ha declarat davant el jutjat d’instrucció número 5 de Sabadell i la magistrada ha acordat la llibertat provisional amb mesures cautelars.

L’home té el passaport retirat, prohibit sortir d’Espanya i ha de comparèixer cada setmana davant el jutjat. Les evidències aportades per la investigació són clares. Fiscalia no ha sol·licitat l’ingrés a presó. La causa està oberta per homicidi.

Què va passar el 28 de febrer de 2007?

Els fets deriven del 28 de febrer de l’any 2007. Llavors Ana María Milán, 46 anys i dependenta de la sabateria ja desapareguda Calzados Acín, al número 80 del carrer de Sol i Padrís, va morir de forma violenta a causa d’una ganivetada i cops amb una bombona de butà. El cadàver de la dependenta va ser trobat a la rebotiga per uns clients.
Des del primer moment la hipòtesi era un homicidi però el cas va encallar. El mòbil semblava un robatori perquè faltaven diners a caixa. L’any 2012 en una informació del diari El País sobre crims sense resoldre, la mare de Milán es queixava que els Mossos “no han fet res”. En la mateixa informació, un comandament de Mossos avisava que “mai s’abandona un crim”. “A vegades la casualitat permet obrir una nova via”, deia.

Per què s’ha resolt ara?

Ara, 12 anys després, els Mossos van arrestar dimecres un home de 68 anys resident a Sabadell, com a principal sospitós d’aquella mort. Una empremta dactilar mai vista fins ara, en un tiquet, ha permès resoldre el cas.

Segons publica la periodista de successos de la SER Anna Punsí, el detingut és lampista i fa 12 anys va anar al matí a la sabateria a fer una reparació. Va tornar al vespre per abusar sexualment de la víctima, apunta Punsí. Milán es va resistir. Ell la va colpejar amb una bombona de butà i la va matar. Les imatges d’una càmera del carrer de la sabateria i l’empremta del lampista en uns papers a la bossa de mà de la víctima són les proves clau.

En llibertat amb càrrecs

Malgrat que l’homicidi està aparentment resolt i l’home detingut, el Ministeri Públic no ha demanat l’ingrés a presó i l’home ha quedat en llibertat, amb càrrecs. El detingut ha negat els fets, segons apunta TV3. Fiscalia no veu que els indicis siguin suficients.

Foto portada: precintant de Mossos.