Foto portada: celebració d'un dels gols. Autor: cedida.

Roben les carteres i 50 mòbils dels vestuaris del camp del Mercantil en ple partit

A la gespa s’estava jugant un partit entre el Mercantil i el Can Rull Romulo Tronchoni. Tot i que hi havia públic, ningú es va assabentar del robatori fins que un dels jugadors de Can Rull va haver d’anar al vestuari. En deu minuts de partit, els lladres havien buidat tres de quatre vestuaris. El club calcula que es van emportar, a banda de les carteres dels jugadors, entre 40 i 50 telèfons mòbils.

El Club Esportiu Mercantil ha patit un greu robatori aquest dimecres al vespre. Al camp s’estava disputant un partit entre el juvenil A del Mercantil i l’amateur de Can Rull Rómulo Tronchoni, el primer equip del club. Portaven uns escassos deu minuts de partit quan, a petició del club, un jugador de Can Rull va haver d’anar al vestuari a deixar una arracada que portava posada, ja que no estan permeses. En entrar al vestuari, es va trobar que l’havien buidat. Van emportar-se les carteres de gairebé tots els jugadors i el club calcula que entre 40 i 50 telèfons mòbils. Així ho ha explicat el president del Mercantil, Jordi Grané, en declaracions a aquest digital.

Grané relata que era la primera vegada des d’abans del confinament que es permetia l’entrada de públic al partit, respectant les mesures estipulades. A més, en ser un partit de pretemporada, hi va assistir tota la plantilla: 21 o 22 jugadors per equip. Per tant, entre el públic, el cos tècnic dels dos equips i els jugadors, Grané, que no era al camp en el moment dels fets, calcula que hi havia unes 100 persones.

“És una cosa molt curiosa: ningú va veure res. Com que estàs veient el partit, no te n’adones”, lamenta el president del club. Per Grané, aquest ha estat “el robatori del segle”. “Te la jugues molt, és una cosa molt agosarada, a la cara”, explica, perplex.

A més, les mesures de seguretat estipulades en el context de pandèmia de coronavirus han forçat que “tothom s’hagi de posar a la graderia, els de la banqueta també”, explica Grané. Per tant, “la gent ho veia però amb molta distància”, argumenta.

El partit es va haver de suspendre. Ni tan sols va arribar a disputar-se tota la primera part. Grané explica que cada equip tenia dos vestidors pels seus jugadors. Els lladres en van buidar, sencers, tres. “Anaven pel quart”, explica. “Devien ser sorpresos perquè sols van buidar dues bosses”. La teoria del president és que els lladres van decidir marxar en sentir algun soroll o moviments.

El club de seguida va trucar els Mossos d’Esquadra, que es van presentar al lloc dels fets. La porta de tres vestuaris estava forçada. La del que resta, no els va fer falta forçar-la. Segons explica Grané, estava trencada. L’ajuntament de Sabadell havia d’anar a reparar-la i no ho havia fet. “Ja he fet la queixa corresponent a l’Ajuntament”, lamenta, tot i que reconeix que també l’haguessin pogut forçar, com van fer amb els altres.

El mateix equip va patir un robatori fa tres anys

L’actual juvenil A del Mercantil sembla tenir la negra. Fa tan sols tres anys, quan els jugadors d’aquest equip eren a la categoria de cadet, van patir un robatori, també als vestuaris del camp. “Estan farts”, reconeix el president. A més, afegeix que “no és la primera vegada que ens roben ni serà l’última”. “És un camp complicat, té molt bona comunicació. És fàcil entrar i sortir. Està al costat de l’autopista. És molt propici”, explica Grané.

Segons relata el president, el primer robatori es va produir fa set o vuit anys, quan van robar les claus d’un cotxe i se’l van emportar. “Des d’aleshores, ha estat un continu de robatoris”, denuncia. “Ens roben no estant nosaltres davant i estant-hi, que és encara pitjor”, conclou.

Foto portada: imatge d’arxiu d’un partit de l’equip juvenil del CE Mercantil. Autor: cedida.