Héctor

Qui va matar l’Héctor al carrer Gràcia?

Ni revenja ni baralla. Els indicis al voltant del crim del carrer de Gràcia no van per aquí, almenys fins ara. Tal com ja va avançar aquest digital, el jove va rebre una sola ganivetada, finalment mortal, a la femoral el passat dissabte de matinada. El seu perfil no convida a pensar en cap revenja ni baralla. Baixet, prim i amb un cert aire bohemi, el jove de poc més de 30 anys, de nom Héctor i que treballava com a informàtic al Banc Sabadell, el més probable és que morís víctima de l’infortuni d’estar en el lloc inadequat en el moment inadequat. 

Héctor, català de pare argentí i mare catalana amb accent llatí quan parlava castellà, tenia 32 anys i treballava d’informàtic a les oficines del Banc Sabadell a la plaça de Catalunya de Sabadell. Residia a Barcelona, al barri del Fort Pienc. El passat divendres, segons ha pogut contrastar aquest digital, va treballar en torn de tarda. Al sortir de la feina, apunta un amic del barri, va quedar-se a Sabadell a veure el partit Argentina – Veneçuela de quarts de final de la Copa Amèrica. A l’acabar el partit no està clar però el més probable és que perdés algun tren de tornada i es quedés a Sabadell fent temps tot esperant el bus nocturn o el tren. “Creiem que estava sol. Va estar xatejant-se amb un amic fins gairebé les tres de la matinada”, apunta un dels seus amics en conversa amb aquest digital.
Després la pista es perd. Però els fets a grans trets són coneguts. Cap a quarts de cinc del matí va rebre una sola ganivetada al femoral, en ple carrer Gràcia, molt a prop del caixer del BBVA i al costat d’un contenidor davant l’antiga botiga de joguines Ribas. Va resultar una ganivetada fatal: el jove va morir dessagnat. Algun veí va trucar la policia però, malgrat els intents de reanimar-lo d’agents de la Policia Municipal i després dels serveis sanitaris, va perdre la vida.

“Dissabte va morir una bona persona”

“La matinada de dissabte va morir una bona persona”, recorda l’amic, qui creu que “l’Héctor era incapaç de fer mal a ningú. Era inofensiu, baixet i prim. Generós i amb inquietuds”. Llegia filosofia xinesa, des del taoista Lao Tse fins el budisme o la medicina tradicional i tenia una certa aparença desmanegada. “Si s’hagués pegat amb algú s’hagués desmuntat ràpid perquè no pesava ni 50 quilos. Amb un cop de vent el tiraves a terra”, insisteix.

“Teniu un assassí lliure per Sabadell” 

L’amic tanca el seu relat de forma inquietant, quatre dies després de l’homicidi: “teniu un assassí lliure per Sabadell”. Els Mossos investiguen els fets. Però de moment no hi ha detinguts. Si Héctor sortia del caixer quan va ser assaltat, quedaran registres als comptes i el mòbil apuntaria al robatori. Els policies tenen les càmeres de seguretat del caixer, algunes empremtes agafades, i també a les seves mans el telèfon mòbil de la víctima.

Més informació:

Foto portada: el jove Héctor, víctima mortal del crim del carrer de Gràcia.