Merinals

Un nou incendi en un bloc pendent d’enderroc dels Merinals omple de preocupació el barri

  • L’associació de veïns emplaça l’Agència de l’Habitatge a accelerar l’enderroc dels sis blocs. 
  • És el tercer incendi en edificis buits des que les famílies es van mudar als nous pisos al juny. 

“En el que portem d’estiu és el tercer incendi provocat en un bloc pendent d’enderroc. No podem esperar fins l’octubre o novembre. Podem tenir una desgràcia abans”. Així es manifesta el president de l’Associació de Veïns dels Merinals, Francisco García, després del darrer incendi en un bloc buit i pendent d’enderroc, aquest mateix matí. 

Des del passat mes de juny els veïns pendents de reallotjar ja tenen el seu habitatge nou (més info: ‘Punt i final a la substitució de pisos dels Merinals‘). Els veïns ja han acabat les mudances fa mesos. Ara queden sis blocs pendents d’enderroc. Segons García, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya no té previst enderrocar-los fins el mes de novembre. “Segurament serà més tard coneixent-los”, diu l’activista veïnal. Però mentre els blocs esperen l’enderroc sorgeixen problemes, que estan omplint el barri de temors.
A mitjans d’agost va produir-se un foc dins d’un dels blocs, el número 61 (més info: ‘Aparatós incendi‘). El van apagar els Bombers. El fenomen no és del tot casual. Després va haver-hi un altre, però el va apagar un veí abans que s’estengués. Aquest dissabte al matí n’hi ha hagut un tercer, al bloc 46, a 10 metres d’un dels nous edificis on viuen famílies. Quatre dotacions de Bombers treballen en l’extinció. García creu que els incendis són provocats i que algú llença objectes cremant a l’interior. Tem mals majors si no s’avança l’enderroc. “Estem cansats de dir que està entrant gent conflictiva; no podem esperar; el veïnat té por”, assegura el dirigent veïnal. Aquest mateix dissabte ha avisat tota l’escala per si havien de ser desallotjats ja que l’incendi s’ha produit ben a prop d’un bloc ple de veïns.

Foto portada: Bombers treballant a la zona. Autor: cedida.