Foto portada: degà del Col•legi d’Advocats de Sabadell, Manolo Hernández. Autor: Cedida

374 advocats i 11.000 tràmits per torn d’ofici al Col·legi de l’Advocacia durant el 2019

  • El Col·legi de l’Advocacia celebra el Dia de la Justícia Gratuïta malgrat la ‘nova normalitat’. 
  • Sabadell va ser el primer partit judicial en tenir un servei telemàtic d’assistència al detingut durant l’estat d’alarma.

Sabadell és la primer ciutat no capital de província en nombre d’advocats adscrits al torn d’ofici, el servei d’assistència jurídica gratuïta, sobretot usats per les persones amb menys recursos econòmics, que es pot usar tant en la via civil com en la via penal. Al llarg del 2019 es van tractar per aquesta via més de 11.000 assumptes. Aquest diumenge s’ha celebrat el Dia de la Justícia Gratuïta. 

El Col·legi de l’Advocacia de Sabadell ha celebrat enguany l’efemèride dins dels actes de la ‘nova normalitat’ però tot i així vol homenatjar la jutgessa degana de Sabadell i la Comissió de Relacions amb l’Administració de Justícia per la seva tasca durant l’estat d’alarma. La institució col·legial té 374 advocats adscrits al Torn d’Ofici, que garanteixen durant tots els dies de l’any l’assistència lletrada tant al partit judicial de Sabadell com al de Cerdanyola.

La ‘nova normalitat’ ha deixat la jornada sense les clàssiques portes obertes del Col·legi professional ni la lectura pública del Manifest en defensa de la justícia gratuïta, i els actes s’han limitat a les xarxes socials. No obstant, s’entrega de forma honorífica un diploma a la jutgessa degana de Sabadell, Glòria Pérez Padilla, i a la Comissió de Relacions amb l’Administració de Justícia, presidida pel videgà Josep Farnés. Segons el Col·legi de l’Advocacia, Sabadell ha estat la primera ciutat de l’Estat amb servei d’assistència telemàtica al detingut durant l’estat d’alarma.

“La mesura ha permès salvaguardar la salut de tots els intervinents, preservant alhora el dret de defensa de les persones detingudes”, assegura la institució en un comunicat. “Volem aprofitar l’oportunitat que ens ha brindat aquesta situació excepcional per donar una empenta decisiva a la gestió virtual del Torn d’ofici i de la Justícia Gratuïta, i fer-la més eficaç i ràpida”, ha manifestat la responsable de la Comissió del Torn d’Ofici i Assistència al Detingut de l’ICASBD, Eulàlia Barros.

La institució col·legial vol arribar al paper 0 durant els tràmits judicials.

Foto portada: degà del Col•legi d’Advocats de Sabadell, Manolo Hernández. Autor: cedida.