Autor: David B.

Investiguen un monitor de menjador per abusos a infants d’entre 4 i 10 anys

  • El jove, de 25 anys i veí de Sabadell, va ser apartat de la seva feina al gener per presumptes abusos. 
  • L’Ajuntament de Castellar demana presó preventiva, com va fer la Fiscalia. 

Un home de 25 anys veí de Sabadell està sent investigat per presumptes abusos sexuals a menors a Castellar del Vallès, on treballava com a monitor de menjador d’una escola. El jove va ser detingut la setmana passada. Ha quedat en llibertat amb càrrecs. El cas ha sublevat Castellar i el seu consistori. 

El jove va ser detingut la setmana passada acusat de fer tocaments i prendre fotografies íntimes a infants d’entre quatre i 10 anys en un centre de Castellar del Vallès, l’escola Emili Carles i Tolrà. És monitor del centre de menjador i havia fet d’instructor a colònies i excursions.

El mes de gener va ser apartat de les seves funcions quan el centre va activar el protocol per aquests casos. Els pares van ser informats que alguns infants podien haver patit abusos. Els pares i mares van denunciar els fets i l’home va ser detingut. Segons ABC, es van presentar una desena de denúncies. Les famílies al·leguen que els seus infants havien patit canvis de conducta recentment que relacionen amb els presumptes abusos.

En un escorcoll al seu domicili es van trobar bosses amb calçotets de nens, material informàtic i càmeres de fotos amb arxius que s’han d’analitzar. L’home, les inicials del qual són O.R va passar a disposició judicial. Un cop va ser interrogat, ha quedat en llibertat provisional amb mesures cautelars: haurà d’anar cada divendres als jutjats, no pot abandonar el territori espanyol i té una ordre d’allunyament de 400 metres a l’escola.

La fiscalia va demanar el seu ingrés a presó però el magistrat Marcos Melendi (el mateix que instrueix l’agressió sexual per part de sis homes a una jove de 18 anys el mes de febrer de 2019) vol esperar que els psicòlegs i forenses parlin amb els infants directament.

L’Ajuntament de Castellar demana presó preventiva

En un comunicat aquest dimarts, l’ajuntament de Castellar ha expressat el seu rebuig a la llibertat condicional per al monitor de menjador i de lleure de l’escola del municipi detingut la setmana passada. El consistori creu que la mesura adoptada pel jutge no prioritza la protecció dels alumnes afectats. Així mateix, es posicionen a favor del que demana la fiscalia: presó provisional o en el seu defecte prohibir l’entrada del jove al municipi castellarenc. L’alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, ha demanat respecte a la intimitat dels menors i les seves famílies a través d’una piulada.

El cas està sota instrucció judicial al jutjat d’instrucció número 2 de Sabadell, el magistrat titular del qual és Marcos Melendi. S’investiga també si el jove va treballar després de ser acomiadat, fa només un mes, en algun altre centre educatiu.

El consistori assegura que ha treballat de la mà de l’escola, l’AMPA i el departament d’Educació per afrontar el cas, dotant d’assistència la comunitat educativa del centre i fan públic que donaran suport al recurs que les famílies presentaran als tribunals.

Foto portada: els jutjats de Sabadell, on s’instrueix la investigació. Autor. David B.