Inici de la vista oral del cas Bemba, aquest matí. Autor: J.d.A.

Cas Bemba: vist per a sentència

Les parts en litigi al cas Bemba han deixat aquest dimecres el judici vist per a sentència. Finalment, l’acusació particular, que representa els tres policies denunciants, només han presentat acusació contra els tres acusats de lesions. Fiscalia accepta un atenuant. En cas cas, les penes ja superaran els dos anys de presó. 

Després de 14 anys esperant judici, totes les parts (tant l’acusació del ministeri públic com l’acusació particular) i les defenses ja van convenir fa dies que era de dret aplicar un atenuant per dilacions indegudes.  “És obvi que hi han hagut dilacions indegudes”, va recóneixer el ministeri fiscal en la primera sessió del judici. Finalment la fiscal ha demanat 12 mesos de presó per als qui abans demanava 16 mesos per atemptat i deixa en multa econòmica els tres delictes lleus de lesions.

Per la seva part, el representant dels tres policies municipals de Sabadell que van denunciar centra ara l’acusació en exclusiva contra Oleguer Presas, Samuel Requena i Lluis Ferrer, els tres acusats de lesions. Els policies retiren els càrrecs contra els vuit joves restants.

Foto portada: els acusats, aquest matí a la sala de vistes dels jutjats de Sabadell. Autor: J.d.A.
Els acusats, en la primera sessió del judici. Autor: J.d.A.

D’aquesta forma, cap petició de pena supera els dos anys de presó i, sense tenir antecedents, no hi ha cap risc d’entrar en un centre penitenciari. Les defenses dels 11 joves detinguts la nit del 27 de setembre de 2003 demanen la prescripció dels delictes. El jutge ho haurà de dilucidar a l’inici de la sentència. I en tot cas demanen la lliure absolució dels defensats i si més no, un major grau d’aplicació de l’atenuant de dilacions indeguts.

Foto portada: l'exintendent de la Policia Municipal, Jordi Roviralta, entrant als Jutjats, aquest matí. Autor: J.d.A.
L’exintendent de la Policia Municipal, Jordi Roviralta, entrant als Jutjats, aquest dimecres. Autor: J.d.A.

El judici pels fets del bar Bemba s’han celebrat en dues sessions en les darreres setmanes. Aquest dimecres l’excap de la Policia Municipal, Jordi Roviralta, va donar un tomb al cas. Va assegurar que la càrrega contra els joves que va iniciar els aldarulls es va fer contra el seu criteri policial. La iniciativa va ser personal de l’alcalde del moment, Manuel Bustos. Roviralta va mantenir que la situació a les portes del Bemba estava controlada però que Bustos va imposar desplegar una unitat especial de la policia i va ordenar actuar-hi.

De resultes de la decisió, corredisses, aldarulls, mobiliari trencat, ferits i detinguts. Les defenses dels acusats creuen que s’ha palesat que sense càrrega policial els joves concentrats a les portes del bar Bemba haurien acabat marxant sense més.

Foto portada: vista oral del cas Bemba, en la primera sessió. Autor: J.d.A