Una foguera davant d'un cordó policial en el marc d'una concentració de rebuig a la sentència de l'1-O el 15 d'octubre a Barcelona. Pla general. (Horitzontal)

Creen un grup en suport de la sabadellenca empresonada pels aldarulls a Barcelona

  • Una jove de 21 anys vinculada a l’Obrera, detinguda el passat 15 d’octubre, en presó preventiva pels aldarulls de Barcelona.
  • Concentracions diàries a la presó barcelonina de Wad-Ras, on hi ha almenys quatre dels 28 detinguts empresonats. 

Una sabadellenca de 21 anys està en presó provisional des del passat dimarts pels aldarulls de Barcelona. El seu nom és Andrea, està molt vinculada al Centre Social Alliberat Obrera, situat a l’avinguda de Barberà. Va ingressar a la presó de dones de Wad-Ras el passat dijous. 

Segons expliquen des del seu entorn, Andrea té 21 anys i estudia Enginyeria Química. Juga a un club local de bàsquet, i treballa de cambrera. També està molt vinculada al casal L’Obrera, a l’avinguda de Barberà, i a alguns dels seus espais, com el gimnàs popular Rukeli. Aquest dilluns s’ha creat un grup de suport a la jove detinguda a través de Twitter per demanar l’alliberament de la jove. Al migdia de dimarts té uns 2.000 seguidors.

El dimarts 15 d’octubre es manifestava a Barcelona. Va ser l’endemà de la publicació de la sentència del Tribunal Suprem. Segons el seu entorn, cap a les 9 de la nit va ser detinguda. Encara no havien començat els aldarulls més importants de la primera nit d’incidents al centre de Barcelona. L’Obrera qualifica la detenció com “d’arbitrària” i de “segrest”.

28 detinguts des de dilluns

Segons les dates conegudes fins aquest dilluns, en una setmana s’han detingut 194 persones per desordres públics, atemptat a l’autoritat o lesions. 28 han ingressat en presó provisional. En molts casos, el jutge està decretant aquesta mesura per un presumpte risc de reiteració delictiva. En altres casos, se’ls ha deixat en llibertat amb mesures cautelars com no participar en manifestacions.

La cinquena sabadellenca a presó en el que va de procés

Andrea, el cognom no s’ha difós per preservar la seva identitat segons la voluntat de la família, és la cinquena veïna de Sabadell que ingressa a la presó per fets derivats del procés independentista. Primer ho va fer el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, fa dos anys i ara amb sentència ara ferma per sedició. Uns mesos més tard ho va fer l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell, també condemnada per sedició ara. Des del 23 de setembre hi ha detinguts els veïns vinculats al Comitè de Defensa de la República (CDR) de la ciutat Xavi Duch i Jordi Ros, que estan en presó preventiva a Soto del Real. Se’ls acusa de fabricar explosius en una investigació liderada per l’Audiència. Finalment, la jove vinculada a l’Obrera ha ingressat a presó pels aldarulls de la setmana passada a Barcelona.

Foto portada: aldarulls el passat 15 d’octubre a Barcelona. Autor: ACN.