Autor: David B.

El presumpte bloqueig de la Generalitat a l’hospital temporal arriba als jutjats

Fonts del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya han confirmat que un particular ha presentat denúncia aquest dijous sobre decisions de l’administració de la Generalitat en relació a l’hospital de campanya previst a la Pista Coberta d’Atletisme de Sabadell. La denúncia s’ha presentat davant del jutjat d’instrucció número 3 de Sabadell, que estava de guàrdia. Demana unes mesures cautelars. El jutge de moment ha traslladat la denúncia a fiscalia, que es pronunciarà sobre si el jutjat és competent o no i sobre les cautelars sol·licitades. De moment no hi ha més novetats. 

El cas arriba als jutjats l’endemà d’una tan intensa com breu polèmica política al voltant de la formació d’un hospital temporal a la Pista Coberta, que ha d’acollir 240 malalts del nou coronavirus i així descongestionar el Parc Taulí de Sabadell, en una situació molt complexa.

Membres del regiment 11 de l’exèrcit de terra provinents de Salamanca van començar a muntar l’hospital durant la tarda de dimarts en base a tendes de campanya. L’endemà representants de Salut van fer-los retirar les tendes per començar de nou amb una altra disposició a partir d’envans, similar a la que s’utilitza al pavelló d’Ifema a Madrid o a Fira Barcelona. Les obres es van aturar unes hores per tant però s’han reprès a tota velocitat aquest dijous amb la intenció de tenir l’hospital auxiliar del Taulí funcionant el proper dia 10 d’abril.

Aquest dijous la situació s’ha calmat i les aigües han tornat al seu curs, amb fins i tot l’Exèrcit assegurant que tot s’ha fet de la mà de la Generalitat, i en bona coordinació. Però la tempesta aixecada aquest dimecres ha arribat igualment als tribunals. El titular del jutjat ha obert diligències després de la denúncia del particular que algunes fonts periodístiques (Crónica Global, qui va informar primer del presumpte bloqueig a l’hospital) asseguren que és l’advocat barcelonès Esteban Gómez Rovira. Es tracta d’un advocat conegut per la seva oposició als tribunals, fa més de dues dècades, a la Llei de Normalització Lingüística aprovada pel Parlament.

Ara caldrà veure quin recorregut judicial té el cas. Es demana investigar perquè es va bloquejar presumptament el muntatge de l’hospital temporal des del govern català i saber qui va donar ordres de fer marxa enrere al dispositiu iniciat per les Forces Armades.