Foto portada: membres de l'Obrera, aquest dijous als Jutjats. Autor: David B. 

Denuncien l’intent de desallotjament de L’Obrera durant el confinament

Membres del centre social ocupat L’Obrera, al barri de l’Eixample, han denunciat als jutjats un intent irregular de desallotjament durant el confinament. Segons asseguren, el passat 4 de maig uns operaris van obrir l’Obrera enviats per Cajamar, propietaris de l’immoble ocupat des de fa cinc anys. 

Segons ha relatat l’advocat Raúl García Barroso, els membres del Centre Social Alliberat l’Obrera, a l’avinguda de Barberà, són “posseïdors” de l’espai perquè encara no se’ls ha desallotjat per manca de sentència ferma. Una de les membres de l’Obrera, Júlia Bernabéu, denunciada per l’ocupació fa cinc anys, va denunciar al maig aquest intent als jutjats perquè “pot ser constitutiu de delicte”, segons Barroso. La denúncia està al jutjat d’instrucció número 2 de Sabadell, que ha citat la denunciant aquest dijous a declarar a l’edifici judicial.

“Portem nom i cognoms de gent que va donar ordres directes per obrir l’Obrera i avui explicarem el que tenim. El jutge decidirà”, ha avisat García Barroso.

El lletrat creu que podria haver-hi un delicte de danys i temptativa de “violació de domicili”. Els membres de l’Obrera van haver de canviar el pany.

“El local estava en desús perquè hi havia confinament. Fèiem accions de manteniment i neteja però no hi anàvem cada dia. És una tècnica més que han utilitzat aprofitant el confinament. Nosaltres som els ocupes però tenim dret i ells estan fent una ocupació il·legal”, ha assegurat Bernabéu a les portes dels jutjats, que va denunciar l’entrada al local el 5 de maig.

Segons asseguren des del centre social, els operaris van assegurar que s’havien presentat a instàncies de Cajamar, propietària de l’espai ocupat des del Primer de maig de 2015 i amb un procés judicial de desallotjament pendent.

Foto portada: membres de l’Obrera, aquest dijous als Jutjats. Autor: David B.