Foto portada: operació al carrer Convent, davant el domicili de Xavi D. Autor: David B.

Dos dels detinguts confessen que preparaven sabotatges amb explosius

A l’espera de la declaració judicial aquest dijous, dos dels set membres del CDR detinguts a Madrid han reconegut que estaven preparant accions de sabotatge, segons han publicat diversos mitjans aquest vespre, i  han assegurat que van adquirir i assajar amb explosius. 

Dels set detinguts, n’hi ha cinc que no han declarat davant la policia, seguint la recomanació de les seves defenses. Dels cinc un ha presentat un habeas corpus. El mecanisme constitucional per posar en coneixement de forma automàtica al jutge de guàrdia la creença que s’ha estat detingut de forma irregular.

Els dos restants, amb advocat d’ofici, sí han respost durant diverses hores les preguntes dels agents, i s’han desmarcat així de la resta de detinguts.
Segons s’ha sabut aquest dimecres a la nit, en els dos casos han reconegut haver adquirit i provat diverses substàncies per fabricar explosius. La intenció, en la línia del que ha avançat el digital El Confidencial aquest dimecres al matí, era el sabotatge d’infraestructures com les línies elèctriques. En cap cas, han reconegut que fossin accions terroristes ni que tinguessin com a intenció causar danys personals, segons detallen fonts de la investigació. Els agents han mostrat gravacions i seguiments als detinguts que han reconegut tractar amb material incendiari i també les relacions entre els diversos investigats. La fiscalia creu que es tracta del germen d’un grup terrorista.

Tant els dos detinguts que han declarat davant la Guàrdia Civil com els cinc que no ho han fet, passaran a disposició judicial aquest dijous. Els prendrà declaració el magistrat Manuel García Castellón, que porta la causa des de fa més d’un any.

Set detinguts, nou investigats

Dels nou detinguts inicials, n’hi ha quatre sabadellencs. Dos d’ells, David B. i la seva parella Clara, van quedar en llibertat amb càrrecs dilluns a la tarda i ni van declarar davant el jutge, malgrat que ho hauran de fer. Els altres dos sabadellencs, Xavi D. i Jordi R, passaran demà a disposició judicial. Entre la resta de detinguts, hi ha un cerdanyolenc, Eduard G.

Foto portada: operació al carrer Convent, davant el domicili de Xavi D. Autor: David B.