Foto portada: els jutjats de Sabadell. Autor: J.d.A.

El Col·legi d’Advocats vol ja els nous jutjats

  • El Consell d’Advocacia Catalana anuncia que l’entrada en funcionament dels dos nous jutjats de Sabadell s’ajornarà fins el 2019, sense donar-ne més concrecions.
  • Fa gairebé un any que es va aprovar la creació d’aquests òrgans i en principi havien d’entrar en vigor el proper 31 de desembre de 2018.

El Col·legi d’Advocats de Sabadell ha manifestat el seu malestar i disconformitat amb l’anunciat retard de la implantació dels dos nous jutjats de primera instància previstos per aquest any al partit judicial de Sabadell.

Pel que sembla, el Departament de Justícia addueix davant el Ministeri de Justícia no poder garantir l’adequada dotació de mitjans per l’entrada en funcionament dels nous òrgans en la data inicialment programada. Segons el degà de la institució col·legial, Manolo Hernández, les conseqüències que se’n poden derivar per a la ciutadania són “catastròfiques”. En aquest sentit, el Col·legi d’Advocats de Sabadell va adreçar una carta a la conselleria de Justícia el passat mes de juliol interpel·lant el Departament sobre aquesta qüestió.
Des del Col·legi esperen que aquest retard acabi per no concretar-se ja que el màxim responsable de la corporació afirma que “de confirmar-se aquest ajornament indefinit, estaríem davant d’una noticia d’extrema gravetat que ni la nostra institució ni la nostra ciutat poden tolerar”.

Foto portada: els jutjats de Sabadell. Autor: J.d.A.